Симоновић због палца пропушта Еуробаскет?

ПОСЛЕ ПРВИХ ПРЕГЛЕДА УСТАНОВЉЕНО ДА СЕ РАДИ О ПОВРЕДИ КОЈА ИЗИСКУЈЕ ДУЖУ ПАУЗУ

Марко Симоновић

        Марко Симоновић морао је да напусти припреме репрезентације Србије на Копаонику и врати се у Београд после повреде на коју се пожалио лекарском тиму.

        Искусни крилни играч има проблем са шаком и палцем десне руке и због тога ће вероватно пропустити Еуробаскет.

        „Вечерње новости“ преносе да је после првих прегледа који су обављени установљено да се ради о повреди која изискује дужу паузу.

        Симоновић, који је овог лета потписао уговор са руским Зенитом, био је члан „Орлова“ на Светском првенству у Шпанији 2014. и Олимпијским играма у Рију прошле године, на такмичењима на којима су освојене сребрне медаље.

        Он је прошле сезоне имао веома важну улогу у Црвеној звезди и у Евролиги је био најбољи стрелац екипе са просеком од 12,6 поена по мечу.

        Уколико се потврди да Симоновић неће моћи да конкурише за место у тиму Србије на Еуробаскету, селектору Ђорђевићу на припремама ће остати 16 играча. На крилној позицији „Орлови“ имају Марка Гудурића и Владимира Лучића, који, као и Симоновић, по потреби може да покрије и место „четворке“.

        Због повреде овог лета за Србију неће играти Немања Бјелица, док су учешће у националном тиму отказали и Никола Јокић и Никола Милутинов.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари