Симоновић: Лазић повукао, екипа узлетела…

НИЈЕ МУ ОВО ПРВА УТАКМИЦА, ВЕЋ КО ЗНА КОЈА ПО РЕДУ ДА ИМА ВРХУНСКО ШУТЕРСКО ВЕЧЕ

Марко Симоновић и Бранко Лазић

        Марко Симоновић није убацио ниједну тројку, али је нанизао 12 поена, имао огроман учинак у скоку (пет ухваћених лопти) и одбрани (три украдене).

        Као и увек био је једна од основних полуга тима. Сумирајући утиске, после меча, констатовао је:

        - Мало смо се прибојавали ове утакмице, с обзиром да је иза нас веома напоран период, а имамо скраћену ротацију. Ипак, успели смо ово да изнесемо како треба. Имали смо сјајно прво полувреме, направили смо велику предност. Галатасарај је видео да не може да нас добије, тако да смо меч рутински привели крају.

        На констатацију да је екипа поново пуцала од енергије и да је више играча били на високом нивоу, а да се издвојио Лазић, Симоновић је кроз осмех рекао:

        - Одмарао се на Купу, па је сада пун енергије. Шалу на страну. Није му ово прва утакмица, већ ко зна која по реду да има врхунско шутерско вече. Ми верујемо у његов шут. Он нас је повукао. На ове стране терена. Онда је цела екипа узела залет. А, знате да је са нама тешко, када се растрчимо.

        Коментаришући амбијент, ас црвено-белих је истакао:

        - Навијачи су били сјајни. Ништа нису убацили на терен што нам је јако важно, како не бисмо против Бамберга остали без њихове подршке. Било је сјајно. Честитам им на томе. Заједно смо у томе. Екипе знају шта их чека. 

        Чарлс Џенкинс је играо сјајан меч. Било га је на сваком делу терена. Погађао је, играо одбрану, био један од кључних играча у транзицији.

        Кратко речено, потписао је сјајно полувреме након кога је Галатасарај истакао белу заставу.

        - Имали смо висок интензитет у одбрани, то нам је отворило простор да трчимо и лаке поене. Знали смо да Галатасарај има доста талента и да га је веома тешко победити. Али, нама је било најважније да вратимо идентитет нашој игри, да дођемо што више лаких кошева, из транзиције - рекао Џенкинс.

        На питање да ли се осећао посебно, због свега што је пратило меч са Галатасарајем, Џенкинс је рекао:

        - Сећам се када смо први пут играли са Галтасарајем, код куће, после тог немилог догађаја. Такође се сећам колико је то био емотиван меч за све нас. Тада нисмо урадили посао који се од нас очекује. Због тога сам сада гледао да се опустим колико год је то могуће. Знао сам да је улог велики, да ће навијачи бити сјајни и није нам требао додатни притисак. Имали смо добар план игре и пратили смо га. Знао сам да ће све бити како треба ако то урадимо.

        Друго полувреме је било готово рутинско:

        - Изашли смо на терен као да је нула нула. Са жељом да играмо на ситом нивоу. Промашили смо и неке отворене шутеве, али Кузмић и Томпсон су урадили сјајан посао у скоку. Све у свему, био је то одличан тимски рад.

        До краја је седам кола. А, нада у пласман у плеј-оф сада је још већа.

        - Биће тешко. За нас је најважније да наставимо у истом ритму и да константно растемо.

        Огњену Кузмићу је синоћ био на нивоу партија због којих је проглашен за најкориснијег играча у јануару. Управо то признање му је уручено синоћ пре меча.

        Крунисао га је са 16 поена, осам скокова и три асистенције, за индекс 23, колико је имао и Бранко Лазић.

        - Нити сам ја само заслужан за награду, нити за моје издање против Галатасараја. То је увек ствар екипе. Саиграчи му помажу, као и ја њима. Ово је тимски спорт, сам нико не може ништа да уради. Играо сам боље него неке претходне партије, али понављам све је то до саиграча.

        На констатацију да је Галата пала за 20 минута, сјајни центар црвено-белих је рекао:

        - Играли смо баш добро. Осећао се и тај додатни притисак. Али, меч смо ушли према плану, држали се одбране, из ње се отворио напад и онда је све било лакше.

        Оно што посебно радује, јесте да је Црвена звезда поново пленила енергијом. А, излази из пакленог ритма, оптерећена повредама.

        - Коначно је већина играча ту. Немамо још увек Дангубића, али већина је ту и то нам је омогућило да играмо одбрану на нивоу на коме желимо. То је кључ свега.

        Галата је била од огромног значаја за Топ 8. Али, пут је и даље далек и тежак.

        - Нама је најважније да останемо здрави и да идемо из меча у меч. То је најважније. Има још много до краја.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари