Селектор Ђорђевић пред Грузију и Немачку

СРБИЈА ГОСТУЈЕ У ТБИЛИСИЈУ 29. ЈУНА, А ТРИ ДАНА КАСНИЈЕ ЋЕ У НОВОМ САДУ ДОЧЕКАТИ НЕМАЧКУ

Александар Ђорђевић

        Саша Ђорђевић тестирао је тим који има на располагању претходних дана у пријатељском двомечу са Иранцима иза затворених врата и уверио се са каквом снагом располаже за предстојеће мечеве квалификација за Мундобаскет против Грузије и Немачке.

        „Хвала свима у Футогу где смо одиграли две пријатељске утакмице са Ираном. Они су се исто тако спремали за њихове квалификације. То је била добра одлука, јер форма је врло променљива код свих играча лако смо успели да све то буде на истом нивоу. Изузетно захтевне и мини-припреме и неког рецепта и правила нема, у зависности од датума када су играчи завршавали своје сезоне ми смо покушавали да доведемо све на један такмичарски ниво форме. Тешко је после сезона, после плеј-оф утакмица, индивидуалних захтева, играчима је тешко да се укључе и ментално“, изјавио је селектор Србије на конференцији за медије у Новом Саду.

        Србија гостује Грузији у Тбилисију 29. јуна, а три дана касније „Орлови“ ће у Новом Саду дочекати Немачку.

        „Ово су најважније утакмице - сви који ме познајете знате да је наш мото да је следећи меч најважнији, тако и овима прилазимо, пре свега овој у Грузији. Пре свега због састава који ћемо успети да сложимо и због противника који кроз нашу утакмицу и меч са Аустријом хоће у другу фазу. Квалификације су специфичне, нова формула, сви причамо о томе колико (не)одговара. Једна од добрих ствари је што можемо да проверимо неке од играча и да их упознаје са системом рада и захтевима у нашој малој групи“.

        Ђорђевић је навео да се добро ради.

        „Они који дођу безрезервно дају све од себе да би обукли дрес на једној од ових утакмица, радна атмосфера је изузетна, и само таквим приступом можемо да дођемо до евентуалних победа“.

        Селектор је „скенирао“ наредне противнике.

        „Очекују нас тешке утакмице. Шенгелија је човек који има изузетну сезону иза себе, и сви остали, док Немачка долази са ентузијазмом и полетом  Недостаје им само Тајс из Бостона. Жал са моје стране што не можемо да поставимо и обезбедимо да сви наши најбољи играчи буду на терену, али као што ја кажем - они који могу и хоће то су 12 најбољих који ће изаћи на терен“.

        Ђорђевић је рекао да постоје одређени проблеми са повредом Стевана Јеловца, док се Бобан Марјановић накнадно прикључио тиму.

        „Од 25. је у тренажном процесу по договору, фале му утакмице. Имао је специфичну улогу и сезону у NBA, не верујем да је у максималној форми, али верујем да ће дати све од себе. Одрадио је неколико тренинга, физички је на завидном нивоу, али увек је знак питања ипак има ли те такмичарске форме“, поручио је Ђорђевић, који ће у Грузију водити 14 играча.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари