Саша Обрадовић на припремама NBA клубова

ИМАМ МНОГО ПИТАЊА ЗА КОЛЕГЕ И ШИРОМ ОТВОРЕНИХ ОЧИЈУ ЋУ УПИЈАТИ СВАКИ ДЕТАЉ

Саша Обрадовић

  • Српски стручњак ће добити прилику да оствари своју велику жељу и да присуствује тренинзима NBA екипа у припремном периоду

        Први пут у својој једанаестогодишњој успешној тренерској каријери Саша Обрадовић (47) добиће прилику да оствари своју велику жељу - да присуствује тренинзима NBA екипа у припремном периоду.

        Тај сан до сада није био остварљив, јер је дојучерашњи први стратег берлинске Албе увек у овом периоду године имао клупске обавезе.

        Он почетком октобра путује у САД, где ће прво присуствовати тренинзима Бруклин Нетса, а затим Атланта Хокса, Сан Антонио Спарса и на крају Орландо Меџика. Наш некадашњи репрезентативац ће тако добити прилику да усаврши своје кошаркашко знање на највишем нивоу.

        - Желим да искористим сваки могући тренутак да напредујем као тренер. То што сам тренутно без ангажмана, поклопило се са мојом давном жељом, а то је да се лично упознам са системом рада у NBA тимовима. Гледаћу како се ради у четири екипе, међу којима свака има одређену посебност - започиње причу Саша Обрадовић.

        Грег Поповић и Сан Антонио су до сада више пута угостили тренере из Србије и показали отвореност у размени идеја и размишљања. Овога пута стручни штаб Спарса ће посебну пажњу обратити на двосмерни проток информација, ако се зна да је пре две године Саша Обрадовић са Албом успео да у Берлину победи Спарсе, који су тада у немачку престоницу стигли као NBA шампиони.

        - Лепе успомене и изванредна утакмица. Рекао бих да је то био један од најузбудљивијих дуела играних у оквиру NBA Глобал гејмса. Победили смо Спарсе поготком МекЛејна уз звук сирене.

        Српски стручњак истиче да се NBA систем рада током припремног периода за регуларну сезону потпуно разликује од оног током Летњих лига, када се не може добити права слика.

        - Велику захвалност дугујем људима и клубовима у којима ћу боравити. Имам много питања за колеге и широм отворених очију ћу упијати сваки детаљ. Сматрам да се сваки човек учи докле год је жив. Још сам релативно млад тренер и желим да стекнем што више знања, а најбоље место за тако нешто је Америка - каже Обрадовић.

        Српски тренер је прошлог пролећа завршио своју и више него успешну мисију у берлинској Алби са освојених пет трофеја и сада је окренут неким новим изазовима.

        - План је да после повратка из Америке наставим са тренерским послом и својом професионалном каријером. Током лета је било неких контаката са екипама из Шпаније и Русије, али се коцкице нису поклопиле. Моје амбиције су пре свега у вези са Европом, али сасвим сигурно да бих размислио и уколико се укаже права прилика за место у стручном штабу NBA екипе - закључује Обрадовић.

        Српски стручњак је тренерску каријеру почео 2005. године у екипи Келна, да би потом радио у Кијеву, Турову и Доњецку пре него што је 2012. године сео на клупу берлинске Албе. Као играч носио је дресове Црвене звезде, Лиможа, Албе, Роме, Будућности и Келна. Са нашом репрезентацијом освојио је златне медаље на Европским шампионатима 1995, 1997. и 2001, као и на Светском првенству 1998. године. Уз то има сребро са Олимпијских игара 1996. и бронзу са Европског првенства 1999. године.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари