Саша Ђорђевић прво позвао Владимира Лучића

НОВИ КОШАРКАШКИ СЕЛЕКТОР КАЖЕ ДА МУ ЈЕ МНОГО ЗНАЧИО

ЗАГРЉАЈ СА ТЕОДОСИЋЕМ, КРСТИЋЕМ И МИЦОВОМ

        Нови кошаркашки селектор Александар Ђорђевић завршава данас прву радну седмицу у Србији, а од прошлог уторка превалио је више од хиљаду километара. Посетио је Партизан, Црвену звезду, крагујевачки Раднички и Мега визуру, отворио Фестивал мини-баскета „Рајко Жижић”, одржао предавање на три теме у Нишу (Игра модерног плејмејкера, Развојни пут од јуниора до сениора, Шаблонска и креативна игра), снимио спот за акцију „Кош за још” намењеној младима, гледао неколико утакмица (Евролига, Еврокуп, АБА лига), анализирао извештај свог претходника Душана Ивковића, личним контактима олакшао преговоре Савезу са потенцијалним спонзорима, скицирао план припрема за Светски шампионат у Шпанији (30. август - 14. септембар)…

        Питамо га с ким је прво разговарао?

        - Пре свих сам позвао Владимира Лучића. Хтео сам да га охрабрим јер се опоравља од повреде. Лечи га исти доктор у Шпанији који је и мене и надам се да ће се што пре вратити на терен - каже Ђорђевић о играчу Валенсије.

        Све време је био с једним од двојице помоћника Јовицом Антонићем, а са другим, Мирославом Николићем (тренер Радничког) срео се пре и после утакмице са Албом у Крагујевцу. Био је на тренинзима свих српских учесника АБА лиге, али и на тренингу московског ЦСКА уочи сусрета са Партизаном. У најбољем руском тиму су тројица кандидата за репрезентацију: Крстић, Теодосић и Мицов.

        - Много ми је значио њихов загрљај после тренинга. Надам се да је и њима значио мој - казао је Ђорђевић који је и са тренерима домаћих клубова причао о потенцијалним кандидатима у њиховим саставима. - Поред тренера, разговарао сам и са свим генералним менаџерима домаћих клубова које сам посетио. Свима сам захвалан на гостопримству и времену које су ми посветили.

        Ђорђевић је представио у КСС оквирни план припрема за „Мундобаскет 2014”.

        - Окупљање ће бити 9. јула. Припреме ће трајати седам недеља - каже селектор.

        До одласка на жреб за Светско првенство (3. фебруара у Барселони) требало би да се сретне са доскорашњим селектором Душаном Ивковићем с којим је прекјуче разговарао телефоном. У четири ока причао је и са селектором млађих националних селекција Дејаном Мијатовићем. Кад су млади кошаркаши у питању, Ђорђевић за њих има само једну поруку, на основу онога што је видео:

        - Млади морају много више да раде. Моја порука њима је да покушају сваки минут тренинга да искористе за напредак, да однос према раду подигну на највиши могући ниво.

        У последње време често се у нашој кошарци помиње реч „визија”, уз подсећање на људе коју су створили „најбољи државни производ” (тако се дуго звала кошарка код нас), па питамо Ђорђевића шта је његова визија?

        - Моја визија је да се неки селектор Србије што пре окити медаљом. Ако то не будем ја, нека то буде макар онај први после мене. Желим са сарадницима да допринесем колико је год могуће на путу до медаље и стално истичем да она увек мора да буде циљ у српској кошарци. Моја визија је и то да Савез буде пун људи са визијом.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари