Саша Ђорђевић о Славнићу, Пешићу, Обрадовићу…

НЕКИ ОД ТРЕНЕРА КОЈИ СУ РАДИЛИ СА ЂОРЂЕВИЋЕМ ТОКОМ ЊЕГОВЕ ИГРАЧКЕ КАРИЈЕРЕ, А САРАЂИВАО ЈЕ СА НАЈВЕЋИМ СТРУЧЊАЦИМА

Александар Ђорђевић

        Александар Ђорђевић је од 24. децембра 2013. је нови селектор Србије.

        Дочекан је са симпатијама јавности. Мало је оних који су јавно били против тога да му се укаже част да води наш национални тим.

        Кроз неке од тренера који су радили са Ђорђевићем током његове играчке каријере, на посредан начин, покушаћемо да наговестимо какав ће бити његов селекторски ангажман. А, Сале национале је сарађивао са највећим стручњацима.

        Сећа се првих тренера - Зоран Славнић:

        - Изузетно вредно искуство. Пуно ми је причао, научио ме да размишљам плејмејкерски као он. Да имам контролу игре, одговорност према додавању, правовремено решење. Увек је инсистирао да пас мора да буде бољи. Бранио сам се - саиграч је на мој пас дао кош. Могао је лакше да си другачије дао лопту - одговарао је Мока. Давао ми је шансу у петорци. Требало је имати храбрости, Славнић је имао.

        Прву титулу у клупској кошарци освојио је са Душком Вујошевићем:

        - Велики радник, стално подиже индивидуалну вредност играча. Његова енергија је очигледна. Заједно смо расли, уз добијена и изгубљена финала.

ПОСВЕЋЕНОСТ ПЕШИЋА

        Светислав Пешић је са генерацијом најталентованијих Југословена рођених 1967. и 1968. био кадетски првак Европе, па јуниорски, а освојено је и Светско првенство.

        - Изузетан човек и стручњак. Психолог. Осећали смо његову љубав, тако смо функционисали. Извео нас је на прави пут и као људе и као играче. Учио нас је да будемо тим, да тако размишљамо. Посвећен, захтеван, детаљан.

САВРШЕНСТВО ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА

        О Обрадовићу тренеру, као играчи делили су минуте:

        - Генијалан, савршен тактичар и такмичар. Од њега увек има шта да се научи. Зна шта хоће од играча. Даје им стриктне задатке. У начину чувања противничких играча је ненадмашан. Две деценије доминира у плеј офу Евролиге. Њему је увек све јасно.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари