Сале о финалу: У кошарци чуда увек могућа

НА НАМА ЈЕ ДА ТРАЖИМО ТУ ПЕРФЕКТНУ УТАКМИЦУ, НАМА СУ МИСЛИ УСМЕРЕНЕ САМО НА ТО ДА ОДИГРАМО БОРБЕНО СВИХ 40 МИНУТА

        У загрљају са Теом

        Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да ће његова екипа у финалу Светског првенства против селекције САД покушати да одигра борбено свих 40 минута и истакао да су у кошарци чуда увек могућа.

        - На кошаркашком терену је све могуће. Дешавала су се чуда у прошлости, не видим разлог што се то не би и сада десило. На нама је да тражимо ту перфектну утакмицу. Нама су мисли усмерене само на то да одиграмо борбено свих 40 минута. Видећемо шта ћемо да извучемо из рукава, наравно ако нам дозволе. САД су феноменална екипа - рекао је Ђорђевић новинарима у Мадриду.

        Кошаркаши Србије пласирали су се у финале Светског првенства, пошто су синоћ у драматичном полуфиналу победили Француску са 90:85. Изабраници Александра Ђорђевића ће се за злато борити против селекције САД, која је у полуфиналу победила Литванију.

        - Наш посао је да припремимо утакмицу. Не можемо да инсистирамо да играчи не уживају. Сви ми уживамо и треба да буде тако. Тешко је спремити тактику против Амера. Наравно треба их увести у пет на пет. Једноставно желимо да играмо нашу игру. Поен за поен - казао је Ђорђевић.

        - Врхунска европска кошарка се приближила америчкој. Сви се такмичимо. Верујем у ове момке. Можемо да изађемо и играмо кошарку... Најтеже је припремити утакмицу. Не браниш систем, не можемо да дамо одређене постулате, против Америке браниш индивидуалне акције - додао је Ђорђевић.

        Финале Светског првенства између Србије и САД игра се сутра од 21.00 у Мадриду.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари