Сале: Најјачи ростер икад - на свадби Илића

СЕЛЕКТОР ОКУПИО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ НА ПОЧЕТКУ ПРИПРЕМА ЗА ЈУНСКИ

И ЈУЛСКИ КВАЛИФИКАЦИОНИ ПРОЗОР

Александар Ђорђевић и Небојша Илић

        Кошаркаша репрезентација Србије почела је јунски квалификациони  прозор , у којем ће играти утакмице против Грузије у Тбилисију (29. јуна) и Немачке у Новом Саду (2. јула).

        Иако је селектор Александар Ђорђевић на списак играча за ову  акцију  уврстио и имена Милоша Теодосића, Немање Бјелице и Бобана Марјановића, суочио се са очекиваним  кадровским  проблемима.

        Пред нама је тешко и захтевно лето. Овај прозор је специфичан. Неки играчи и даље играју финала, неки су под упалама па не могу да дођу, као што је Гудурић или као што су Радуљица или Теодосић. Са друге стране, неки имају проблеме са уговорима, а NBA као што знате ставља вето на играње у овом прозору. У септембру ће то бити друга песма, али ће се поставити питање клубова... , рекао је шеф струке  орлова  на окупљању у Београду.

        У овом тренутку, дефинитивно је да Теодосић и Бјелица неће играти.

        Зна се да Бјелица неће моћи, али о том - потом. Још нисмо направили званично саопштење због тога. Бобан Марјановић ће играти, али неће бити присутан до 24. јуна. Теодосић неће одиграти овај прозор због проблема са повредом и због свог уговора и тог чувеног NBA вета. Јокић такође неће играти због специфичне ситуације. Све је то разумљиво, без обзира на то да ли нам се свиђа. На терену ће бити најбољи играчи који у том тренутку могу да изађу и заиграју.

        Ђорђевић је говорио и о статусу других играча, објаснивши да ће од првобитног списка од 25 имена на првој прозивци прочитати 12.

         Богдан Богдановић је имао операцију, реконвалесцент је и у септембру ће бити ту. Имао је неке проблеме и са свима сам у контакту свакодневном. Таква је ситуација. Екипи ће се ускоро придружити Василије Мицић, одмах по завршетку своје сезоне, а надам се најискреније да ће доћи и Никола Милутинов. Много би нам значио

        Такође, Стефан Јовић и Стефан Пено ће такође доћи кад заврше своје обавезе. Владимир Лучић (Јовићев саиграч у Бајерну) одмах иде на операцију, мора да извади шраф из стопала. Такође, Милан Мачван је реконвалесцент и није у погону, као што је и Стефан Бирчевић такође био повређен и под терапијом је, па не може да помогне. Све су то последице сезона, континуитета... , додао је Ђорђевић.

        Уз осмех, селектор је представио план рада  орлова  наредних дана, са посебним акцентом на венчање свог кума и тим менаџера репрезентације, Небојше Илића.

        До 20. јуна смо овде, после тога идемо у Нови Сад. Тамо ћемо тренирати, а 21. и 23. јуна одиграћемо затворену утакмицу против репрезентације Ирана. А дан касније, 24. јуна, имаћемо најјачи могући ростер у историји, пошто ће се сви појавити на свадби Неше Илића, насмејао се Ђорђевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари