Сале Национале: Гледамо само у свој тањир…

ВРАТИЛИ СМО СЕ НАШИМ СТВАРИМА, НАШИМ ПРАВИЛИМА, КОЈА НАС ПРЕ СВЕГА У ОДБРАНИ ЧИНЕ БОЉИМ

   Стефан Јовић и Александар Ђорђевић

        „Орлови“ после четири кола имају скор 3-1 у Групи Д, а у последњем колу у четвртак играју против селекције Белгије (16:15).

        „Каснили смо (прес конференција) због припреме утакмице за коју се спремамо најозбиљније као и до сада што смо. Желимо да уђемо са добрим приступом, они су атипична екипа јер играју са две „четворке“. До сада се нисмо сусрели са толико добрих шутера на позицијама високих играча. Важно је да се одморимо и обновимо енергију и још више подигнемо концентрацију, да заборавимо шта је било до сада. Калкулације код нас не постоје, иако их има генерално, гледамо само у свој тањир“, истиче селектор.

        „Играчи доста причају међу собом, спремни су да уђу индивидуално, групно, тактички у утакмицу. Иза нас су солидне утакмице у групи које су наставак свега овога што смо радили овог лета. Нема физичких проблема што је јако добро, увек постоји умор после утакмице, свака је изузетно напорна јер је почетак првенства. Али нисмо претерали у потрошњи“, додаје Ђорђевић.

       Следећи меч је дуел са Белгијом, која је остала без шанси за осмину финала, док је Србији дуел од круцијалне важности у борби за прво место.

        „Играју веома организовано, имају искуства на бековским позицијама, Ван Росом и Табу годинама играју Евролигу, водећи су играчи у својим клубовима, сјајни шутери. Жиле, Ервел који има 2-3 год у Мадриду, сада у Билбау. Млада и атлетски веома снажна екипа. Максимално поштовање, тражићемо наше ствари. Мислим да већ постоји зрелост у момцима и свима нама да на прави начин прилазимо сваком противнику. Јуче су моје прве речи биле: Састанак може да почне причом, пазите нема опуштања, али ви сте већ зрели и одрасли имате прави приступ“, каже Ђорђевић.

        Ђорђевић је истакао да екипа постепено „расте“ како такмичење тече.

        „Враћамо се у наше ствари. Оно што смо тренирали. Ова екипа је одрадила све тренинге, можда је Стефан прескочио два-три дана. На неки начин смо изградили оне ствари које нас чине бољим. После Русије смо се поготово вратили нашим стварима, нашим правилима, онима које нас пре свега у одбрани чине бољим. Мислим да је утакмица са ВБ била она у којој смо константно били фокусирани. Некад се види да је неки играч у свом филму, али идемо ка стварима које нас чине екипом. Неки искуснији играчи то виде и раде и морају да пренесу играчима који су нови на овом првенству. То ће бити једна од тема данашњег састанка. Не спремамо само утакмице у групи, него спремамо цело такмичење - осмину финала, четвртфинале. Та јучерашња утакмица нас је вратила у то“, закључио је селектор.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари