Радоњић: До резултата и на „тешком” терену

ОЧЕКУЈЕ НАС ВРЛО ТЕШКА УТАКМИЦА, ДОБРО СЕ ПОЗНАЈЕМО СА ЕКИПОМ БУДУЋНОСТИ, КАЖЕ ЛАЗИЋ

Дејан Радоњић

        Будућност ће у Подгорици угостити кошаркаше Црвене звезде у реванш мечу полуфинала АБА лиге, а црвено-бели су у понедељак допутовали у Подгорицу.

        Меч је заказан за уторак у 20 часова, а Црвена звезда ће у понедељак у то време одржати тренинг у дворани Морача.

        Дејан Радоњић каже да је његова екипа још уморнија у односу на први меч у коме су славил и повели у серији.

       „У други полуфинални меч против екипе Будућности улазимо после изузетно напорног циклуса мечева, који датира још из периода пре него што смо одиграли прву утакмицу у Београду против сутрашњег ривала. Сада смо имали два евролигашка меча, у кратком року, исцрпљујући период за нас је свакако. Покушаћемо ипак, у тим околностима да се припремимо за екипу Будућности, која је нас очекује у много бољем статусу него пред прву утакмицу коју смо одиграли у Подгорици у лигашком делу. Очекујем свакако и реакцију после свих дешавања које су имали у тиму. Надам се да ћемо моћи енергетски да одговоримо у овом мечу, да квалитетне елементе у игри Будућности исконтролишемо и изнесемо ову ситуацију у нашу корист у позитивном смислу“, поручио је Радоњић.

        Екипа Црвене звезде ће бити комплетна у Подгорици, али та ситуација са собом носи другу врсту проблема.

        „Наравно да је ситуација комплексна због чињенице да су поједини играчи дуго одсуствовали, и да сада кроз кратак период морамо да их враћамо и доводимо у бољи статус и ритам игре, али сигурно је да ћемо дати све од себе да на увек тешком терену дођемо до за нас доброг резултата“, рекао је тренер Београђана.

        И Бранко Лазић свестан је да њега и саиграче у Морачи очекује тежак меч.

        „Очекује нас врло тешка утакмица у Подгорици. Добро се познајемо са екипом Будућности, имали су 7 дана да се добро припреме за ову утакмицу, а очекујем и да ће реаговати на промене у тиму. Иза нас је заиста тежак и напоран период са много утакмица, али морамо да будемо чврсти, да одиграмо борбено, максимално сконцентрисано и то на тешком терену у Морачи“, каже Лазић.

        Одмах након меча кошаркаши Црвене звезде се враћају у Београд и окрећу утакмици са Униксом у Евролиги.

        Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари