Радоњић: Звезда ће имати млађи тим

ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ ИСКОРИСТИТИ НА ПРАВИ НАЧИН ПОЗИВ ЕВРОЛИГЕ

И ДА ЋЕ ИГРАТИ НА НАЧИН КОЈИМ ЋЕ СВИ БИТИ ЗАДОВОЉНИ

      Дејан Радоњић

         Челни људи Црвене звезде одлучили су да Дејан Радоњић остане на кормилу и наредне сезоне. Црногорски тренер каже да је задовољан због указаног поверења.

         „То је обавеза за мене, али и велика мотивација да у следећој сезони одемо корак даље у односу на претходну. Нисмо успели да да печатирамо сјајну сезону и искористимо искуство са Фајнал фора АБА лиге, за који претпостављам да више неће ни бити. одиграли смо 72 меча у сезони и потребно је да све то ставимо у функцију и следеће сезоне урадимо добар посао“, изјавио је за „Спорт“ Дејан Радоњић након што га је подржала Скупштина клуба.

         „Најбитније је да смо кренули са прављењем екипе и у наредним данима радићемо још конкретније на том пољу како бисмо направили екипу за испуњење амбиција. Биће то млађи тим“, додао је стратег Звезде.

         Он је истакао да се преговара са играчима којима је истекао уговор, али се размишља и о млађима који настпају за ФМП.

         „Када је реч о играчима којима је истекао уговор, још увек смо у процесу преговора, договора и анализа, па ће се наредних дана знати нешто конкретније. Такође још увек је рано за доношење одлуке о прикључивању момака из екипе која је постала јуниорски првак Европе. Постоји други тим (ФМП) и покушаћемо, извлачећи поуке из прошле сезоне, да све играче ставимо у положај да највећу корист на крају има Црвена звезда. Као што смо имали прилике да видимо у случају Тејића, Ребића и мало старијег Митровића“.

         Стратег црвено-белих рекао је да за сада још нема промена у стручном штабу, као и да ће се накнадно разматрати опција довођења појачања.

         „Прво ћемо разговарати о тиму а накнадно о стручном кадру. Прво је неопходно да сагледамо састав који имамо, па ћемо онда доносити одлуке о појачањима. Наравно, оне ће зависити и од прилика на тржишту“.

         Радоњић је напоменуо да је веома задовољан што ће црвено-бели поново наступати у Евролиги.

         „Велико је задовољство што имамо континуитет наступа у Евролиги и сигуран сам да ћемо на најбољи начин искористити вајлд карту, како у прелазном року, тако и касније. Ипак, морамо прво да сачекамо жреб. Видели смо колико је био битан у прошлој сезони, а надам се да ћемо овог пута имати мало више среће. Желимо да направимо добар тим и да играмо на начин да сви будемо задовољни“, истакао је тренер, који је још од 1998. године најдуже на клупи Црвене звезде.

         Мондо

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари