Радоњић: Желимо добру игру и победу у Виљнусу

У ПРВОМ МЕЧУ СА РИТАСОМ НИСМО НА АДЕКВАТАН НАЧИН ИСКОРИСТИЛИ ВЕЛИКУ ЕНЕРГИЈУ КОЈУ СМО ИМАЛИ, РЕКАО ЈЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ

Дејан Радоњић

         Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да његова екипа неће чувати „плус шест“ против Лијетувас ритаса у реваншу осмине финала Еврокупа и да ће покушати да одигра још један добар меч, упише победу у гостима и избори пласман међу осам најбољих екипа.

         - Ритас је у одличној форми већ дуже време. То су показали и у недељу против Турова у ВТБ лиги. Реч је о искусној екипи, а искуство је важан фактор у овој фази такмичења када је сваки поен битан. Идемо са жељом да одиграмо добар меч и прођемо даље. Надам се да ћемо одиграти боље у односу на меч у Београду и искористити шансу ако нам се укаже - рекао је Дејан Радоњић на конференцији за новинаре у хали „Пионир”.

         У првој утакмици која је одиграна прошле недеље у Београду црвено-бели су славили са 88:82.

         - У том мечу нисмо на адекватан начин искористили велику енергију коју смо имали. Грешке које смо правили биле су проузроковане жељом да направимо добар резултат и високо вођство. Мораћемо да одиграмо колективну одбрану и зауставимо више играча, не само Омара Кука - казао је тренер Црвене звезде пред пут у Виљнус и додао да ће у тиму бити Иван Раденовић, али је и навео да не очекује много од њега јер ће му то бити први меч после паузе због повреде колена.

         Радоњић је додао и да се не оптерећује чињеницом да је Звезда ове сезоне већ славила три пута против литванског клуба, рачунајујући и мечеве у Евролиги.

         - Није лако добити неку слабију екипу четири пута у току једне сезоне, а поготово евролигаша. Задовољан сам чињеницом да смо три кола пре краја обезбедили прво место у Јадранској лиги, али ово је сасвим други меч, игра се на испадање, што захтева максималну концентрацију - закључио је Радоњић.

         Меч између Лијетувас ритаса и Црвене звезде игра се у среду од 18.30.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари