Радоњић: У Турску да изненадимо Галатасарај

РЕКАО ДА ВИЦЕШАМПИОН ТУРСКЕ ИМА ИЗУЗЕТНО КВАЛИТЕТАН

И ИСКУСАН ТИМ, ПОСЕБНО ИЗДВОЈИО ПОРТОРИКАНЦА КАРЛОСА АРОЈА

Дејан Радоњић

        Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао да екипа веома мотивисана путује у Истанбул на меч 6. кола Евролиге против Галатасараја, са жељом да турском тиму нанесе први пораз на домаћем терену ове сезоне.

        - Креће други круг, у којем имамо пет утакмица, а три на страни. Идемо у Турску са великом жељом да изненадимо Галатасарај. Показали смо да можемо да одиграмо добро против јаких екипа и направимо брејк. Спремни смо да искористимо сваку шансу која нам се укаже, иако знамо да неће бити нимало лако - рекао је Радоњић на конференцији за медије у дворани Пионир.

        Радоњић је истакао да приче о пласману у ТОП 16 фазу Евролиге могу негативно да се одразе на његов тим.

        - Имамо још пет кола и све екипе су у игри за пласман у наредну фазу. Свако коло доноси новине, противници у групи се појачавају, Валенсија је довела Недовића, Нептунас није аутсајдер у групи. Морамо да останемо скромни и чврсто на земљи и из меча у меч да градимо оно што желимо - навео је Дејан.

        Црногорски стручњак додао је да се нада да ће опоравак плејмејкера Стефана Јовића бити краћи, иако је прва прогноза била да ће четири недеље бити ван терена.

        Он је рекао да вицешампион Турске има изузетно квалитетан и искусан тим, а посебно је издвојио Порториканца Карлоса Ароја.

        - Галатасарај је клуб са великом традицијом и огромном армијом навијача. У доброј су форми и посебно су јаки на домаћем терену, где немају пораз. Одсуство Поцијуса и Мицова, као и финансијски проблеми, донеће до кохезије у екипи. Аројо може да прави разлику против сваког тима у Евролиги, истиче се још Ерцег, али и добра центарска линија - рекао је Радоњић.

        Утакмица 6. кола Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде игра се у петак од 19 сати у дворани Абди Икпечи.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари