Радоњић: Са Жалгиросом тешко и комплетни

ОЧЕКУЈЕМ ДА СЕ У ФАНТАСТИЧНОМ АМБИЈЕНТУ ИЗДИГНЕМО И ДА ПРОБАМО ДА ДОЂЕМО ДО ПОБЕДЕ, КАЖЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ

Дејан Радоњић

        Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да ће његовим кошаркашима бити веома тешко против Жалгириса и да свако од њих мора да да све од себе да би се забележила победа.

        - Биће веома тешко, тога сам апсолутно свестан. Очекујем да у фантастичном амбијенту издигнемо из овог, за нас веома оптерећујућег момента и да пробамо да дођемо до још једне победе. Идемо са свим оним што имамо, биће нас много у сали - рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

        Звезда ће у петак дочекати Жалгирис у 10. колу Евролиге, у ком ће покушати да забележе пету победу.

        - Сигуран сам да ћемо дати све од себе, а тешко је проценити зашта ће то да буде довољно. Утакмица је нешто живо и моменти одлучују како ће то да се развија. Сваки играч треба да да све што има од себе.

        Он је навео да на екипу не утиче превише што јавност сматра да утакмица против Жалгириса „мора да се добије“ и да су оптерећења које екипа има много већа од тога.

        - Било би веома тешко и да смо комплетни. Али, шта је, ту је. Није то толико наивно као што изгледа. Није први пут да је амбијент такав. Кад добијемо онда је реалан, а другачије се гледа када изгубимо. То не утиче на нас - казао је Радоњић.

        Према његовим речима, „минималне су шансе“ да капитен Лука Митровић игра против Жалгириса.

        - Он је у фази опоравка и то иде у добром смеру, али су шансе минималне да игра. То је недостатак који нимало није наиван. Уверио сам се колико је то озбиљна позиција. У тактичком смислу то може да нас оптерети.

        Радоњић је рекао да су Жалгирис и Звезда уочи Евролиге приказани као клубови „који ту немају шта да траже“ и да због тога обе екипе имају шансе да остваре много боље резултате.

        Тренер Звезде је веома похвално говорио о литванском клубу.

        - Жалгирис је клуб богате традиције, из земље у којој је кошарка спорт број један, али значи и нешто више од тога. Клуб је био првак Европе, има много трофеја - навео је он.

        По његовој оцени, Жалгирис се показао у добром светлу у досадашњем делу сезоне. Како је рекао, њихов начин игре не одговара српском клубу.

        - Показали су да против свих екипа могу да играју веома квалитетно. Не иде нам на руку то што су у најбољој форми од почетка такмичења. Чека нас тешка утакмица не само због наших проблема, већ и због њиховог озбиљног квалитета - казао је Радоњић.

        Утакмица ће се играти сутра од 19.00 у хали „Александар Николић“ у Београду.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари