Радоњић: Наћи ћемо ману Олимпијакосу!

ПОБЕДА БИ ЗВЕЗДУ ЗНАЧАЈНО „ПОГУРАЛА“ КА ТОП 16 ФАЗИ,

ОЛИМПИЈАКОС БИ СЕ ТРИЈУМФОМ УЧВРСТИО НА ЧЕЛУ ТАБЕЛЕ

Дејан Радоњић

        Кошаркаши Олимпијакоса полетели су из Атине за Београд - ближи се утакмица коју су навијачи Црвене звезде чекали од почетка сезоне.

        Њихови љубимци улепшали су им ишчекивање максималним скором у АБА лиги и победама над Галатасарајем и Валенсијом.

        У петак, наспрам тима Дејана Радоњића стаће играчи атинског великана, у пуној, црвено-белој Комбанк арени.

        Дан пре утакмице, Радоњић је разговарао са новинарима на конференцији у Комбанк арени.

         „Сама чињеница да су карте плануле за пар сати говори о специфичности и посебности наредне утакмице. Познато је ко нам долази - двоструки шампион Европе у претходне три године“, рекао је он.

        Атински црвено-бели допутоваће у Београд у четвртак у 16.30, осокољени максималним скором на почетку Евролиге, али и суочени са повредама неколико важних играча.

        Наравно, на челу екипе је сјајни Василис Спанулис, који је прошле недеље у Литванији убацио 35 поена, а потом добио и награду Евролиге „најкориснији играч у октобру“.

         „Имали су проблема због повреда Принтезиса и Дардена, који се сада враћа на терен. Зато се можда очекивао и њихов другачији старт сезоне. Ипак, нема сумње да ће им тим који су формирали омогућити борбу до завршнице“.

         „Доминантни су у нашој групи, а када буду комплетни опет ће бити конкурентни за највиши пласман“, рекао је тренер Звезде.

        Посебно је нагласио да Спанулис није једина опасност кока прети његовом тиму. Мада је јасно да је највећа.

         „Имају играче који су искусни, младе који су освајали Евролигу... Имају Спанулиса који је у фантастичној форми. Он није само МВП, већ је неко ко је обележио претходних десет година европске кошарке. И на клупском и на репрезентативном плану. Добио је толико великих мечева, урадио толико много...“.

         „Наравно, сама чињеница да Олимпијакос има таквог играча говори о томе какав тим долази у Арену. Његова вредност већа је од вредности читавог нашег тима, али није само он квалитетан, већ имају и друге добре играче. Пре свега на спољним позицијама“.

        Олимпијакос није опасан само „споља“, гласила је констатација новинара.

         „Грчка екипа има специфичну центарску линију, не толико високу, али са сјајним физичким могућностима“, констатовао је тренер Звезде.

        Победа би Звезду значајно „погурала“ ка Топ 16 фази. Олимпијакос би се тријумфом учврстио на челу табеле, са скором 4-0.

        Радоњић је, ипак, још једном подвукао да је рано за калкулације и прогнозе.

         „Победом не завршавамо посао, наравно. Сезона је у раној фази, а приоритет нам је да је наставимо у доброј атмосфери. Неће следеће коло ништа одлучити по питању пласмана“.

        Победа би сачувала добру атмосферу. Како до ње против Олимпијакоса?

         „Морамо бити спремни за све могућности. Пред нама је тежак меч, јер је искуство на страни ривала, као и број одиграних оваквих утакмица. Зато је депласирано говорити о фавориту... Ипак, мотивисани смо за још један подвиг“.

        Има ли Олимпијакос слабо место?

         „Наћи ћемо га“.

ЛАЗИЋЕВ (НЕМОГУЋ) ЗАДАТАК - НЕУТРАЛИСАТИ СПАНУЛИСА

        За Спанулиса ће, без сумње, бити задужен и Бранко Лазић. Можда и у највећој мери.

         „Биће тешко. Искусан је и квалитет доказује из године у годину. Потрудићемо се да сведемо његов учинак на прихватљив ниво за нас и да га натерамо на грешке, да га уведемо у контраритам“, рекао је Лазић.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари