Радоњић: Можемо да се носимо са притиском

МОРАЋЕМО ДА БУДЕМО ЈОШ БОЉИ У ОДБРАНИ КАКО БИСМО ДОШЛИ ДО ПОБЕДЕ ПРОТИВ ЕФЕСА

Дејан Радоњић

        Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да дуел против Анадолу Ефеса није пресудан у борби за пласман у четвртфинале Евролиге

        Црногорски стручњак је истакао да га не оптерећују притисци и еуфорија ван терена јер екипа чврсто стоји на земљи после седам узастопних тријумфа у том такмичењу.

        „Већ смо одиграли 20 великих мечева у Евролиги и сваки је био тежак. Сада нас очекује нови против Ефеса, квалитетног тима који нас је надиграо у Истанбулу и дао 100 поена. Много пута смо играли добру одбрану, али против њих мораћемо да будемо још бољи како бисмо дошли до победе“, рекао је Радоњић.

        Према његовим речима, предстојећи меч против тима из Истанбула не разликује се од претходних, иако би победа довела црвено-беле на четири више од конкурента Ефеса.

        „Улазимо у меч свесни свега, за мене је јако важан био дуел и против Дарушафаке. Било је тада ,великих оптимиста’ да ћемо остварити највише пет победа. Ако се споља врши притисак после наших резултата, нема разлога да нас то оптерећује. На крају ће се правити анализе и не видим зашто би се подизала важност ове утакмице“, додао је тренер Звезде.

        Црногорски тренер изјавио је да се црвено-бели добро носе са причама о великим дометима ове сезоне.

        „Чврсто смо на земљи и то јасно показујемо сваког дана. Колико је то тешко? Тренирамо сваки дан. Победу доноси једно стање, пораз друго, али годинама смо доказали да можемо да се носимо са разним причама“, одговорио је Радоњић на питање како гледа на приче о пласману на Фајнал-фор.

        Радоњић наглашава да екипу ремети велики број проблема са повредама кошаркаша.

        „Више смо у процесу рехабилитације, него тренажном. Дангубић од суботе креће да трчи, Кузмић је имао незгодну повреду, али је јуче тренирао, док Јовић није још од утакмице против Панатинаикоса. Нисам прогнозер и видећемо каква ће ситуација сутра бити. Нисмо у сјајној позицији, али излазимо да дамо све од себе. За било ког евролигаша би било превише, али ми издржавамо“, закључио је тренер Звезде.

        Утакмица 21. кола Евролиге између Црвене звезде и Анадолу Ефеса игра се у петак од 20.45 у дворани Александар Николић (Пионир).

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари