Радоњић: Младом тиму потребна подршка

ЦРВЕНО-БЕЛИМА ЋЕ ОКРШАЈ СА ОЛИМПИЈОМ БИТИ ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ОТВАРАЊЕ ЕВРОЛИГЕ, ПРОТИВ ГАЛАТАСАРАЈА У АРЕНИ НАРЕДНОГ ЧЕТВРТКА

Дејан Радоњић

        Какве су партије црвено-бели пружили у уводна два кола показује кош-разлика „плус 54“, док другопласирана Олимпија има само „плус 15“, остали пратиоци још мање.

        Жреб је хтео да се у наредној рунди сретну управо та два тима, у Пиониру у суботу од 21 час, тако да ће неко морати да се „опрости“ од стопроцентног учинка.

        Дејан Радоњић задовољан је издањима своје екипе, али подсећа да је ово тек почетак сезоне.

         „Нашем младом тиму је потребна подршка. Слабости у вези са уиграношћу и формом смо у прва два кола надокнадили агресијом, а тако би требало да буде и у суботу“, навео је Радоњић и додао да су Левски и Цибона савладани „можда и нереалном разликом“.

         „Биће осцилација, можда већ против Олимпије. Не због нашег самозадовољства, већ зато што је то реална ствар. Надам се да ћемо кроз период рада моћи да се изборимо са тим“.

        Према његовим речима, Звезда још не тренира у пуном саставу. Стефан Јовић био је под знаком питања за гостовање у Загребу, изашао је на терен, за непуна три минута оставио одличан утисак, али га је тренер брзо повукао на клупу.

         „Јовић је за седам дана одрадио један тренинг и сада је његов наступ под већим знаком питања него што је био у уторак“.

        Црногорски стручњак указао је поштовање наредном противнику, који је такође савладао Цибону у Загребу, потом и Цедевиту код куће.

         „Олимпија је показала да од ње треба очекивати учешће у борби за сам врх. Дуго су играли Евролигу, па направили заокрет, али њихове амбиције су увек високе“

         „Предњачи Омић на позицији центра, где имају и Бегића. Ту су искусни Мариновић и Николов... На основу виђеног, очекује нас тежак меч. Они су у прва два кола могли да победе и убедљивије, али су промашивали слободна бацàња“, приметио је Звездин шеф струке.

        Као део тима у коме би током сезоне могли да се јаве проблеми, помиње се центарска линија, само са четворицом играча - Митровићем, Тејићем, Марјановићем и Цирбесом.

        До даљег није у плану довођење појачања.

         „Рекао сам већ да крећемо у сезону са овим момцима. Верујемо у њих, млади су, али надам се да ћемо успети да изнесемо све захтеве. Ако буде потребе - реаговаћемо. Задовољан сам њима четворицом, како су млади, како напредују и тиме што су перспектива српске кошарке без икакве дилеме“.

        Црвено-белима ће окршај са Олимпијом бити генерална проба за отварање Евролиге, против Галатасараја у Арени наредног четвртка.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

        Улазнице за суботњу утакмицу коштаће 30 динара више него иначе (330 за место на трибинама) због хуманитарне акције „Дечија недеља“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари