Радоњић: Још имамо победнички менталитет

ЗВЕЗДА ДОЧЕКУЈЕ АЛБУ ПОСЛЕ ЊЕНИХ ПОБЕДА НАД БАРСОМ И ГАЛАТОМ,

ЦРВЕНО-БЕЛИМА НЕОПХОДАН ТРИЈУМФ

Дејан Радоњић

        И пето коло Топ 16 фазе Евролиге, као и претходна четири, Црвена звезда Телеком дочекује после „јадранских“ победа, као још несавладани лидер регионалне лиге.

        Последњи тријумф у низу, над Будућношћу - најузбудљивије изборен до сада - подигао је самопоуздање црвено-белима. Кошем Николе Калинића пет секунди пре краја, екипа Дејана Радоњића улила је веру навијачима да би ове недеље могла и до првог евро-тријумфа у 2015.

        Прилику да поново обрадује своје присталице Звезда ће имати у четвртак увече, у пуној дворани Пионир, где ће гостовати Алба, на челу са српским тренером Сашом Обрадовићем.

        Немачки тим најпријатније је изненађење Групе Е Топ 16 фазе, У уводна четири кола победио је Барселону у Берлину, а Галатасарај код куће. Тим успесима показао је да може много, што је потврђено и у Бундеслиги, у којој је лидер, са само једним поразом у 19 кола.

         „Алба долази у сјајном тренутку за њих. Имају изванредне резултате, у Топ 16 фази су победили Барселону и Галатасарај и имају јако добре шансе за чевртфинале. Саша Обрадовић их изузетно води. Екипа је атлетски јако квалитетна, свих 40 минута држи интензитет. Свесни смо да нас чека тежак меч и да морамо да одиграмо добро у оба правца ако хоћемо да остваримо своју идеју и остваримо прву победу у Топ 16“, рекао је Радоњић у среду, на подневној конференцији за новинаре у хали Пионир.

        Црвено-бели допутовали су у Београд у уторак, после шестодневног пута (Барселона, па Подгорица). Тријумф у Црној Гори улио је нову енергију српском представнику у Евролиги.

         „Јако је значајно што смо добили тај меч, против јако квалитетног противника. Иако смо имали четири пораза у Евролиги лиги, показали смо да нисмо изгубили победнички менталитет, већ сасвим супротно - да имамо карактер који је пре био јако видљив. То је за мене јако битно“, објаснио је Радоњић.

        Тренер Звезде упитан је и да прокоментарише помало атипично конципиран састав Албе, која игра без доминантног играча на позицији центра.

         „Она је састављено тако да има јако изражен колективни дух. Од контроле игре плејмејкера до унутрашње игре, где немају тако доминантног играча, већ играче који су номинално четворке, који су временом код Саше дошли до тога да играју на позицији пет, где јако добро користе брзину и атлетску способност, покушавајући да искористе своју брзину. Разлике између два тима су очигледне и на нама је да покушамо да одиграмо добро“.

        Како би Звезда требало да игра против немачког тима?

         „Циљ је да на чврсту игру одговоримо чврстином. То нам је до сада доносило квалитет. У Топ 16 фази можда није изгледало тако, али надам се да ће то у четвртак бити присутно и да ћемо моћи против Албе да парирамо таквом игром. Да ли ће се наше предности и разлике валоризовати кроз нападачку игру? Видећемо. Шут је у другом полувремену утакмице у Подгорици био на високом нивоу, а у неким мечевима смо имали проблем са тим сегментом. То су све ствари које се дешавају током сезоне“.

        Тренер црвено-белих говорио је и о форми Маркуса Вилијамса и Чарлса Џенкинса, који су у последним утакмицама пружали боље игре.

         „И пре Подгорице је било евидентно да Маркус иде ка форми која га је красила у првом делу. Џенкинс је можда могао боље, да психолошки није на њега лоше утицао промашени зицер у четвртој четвртини. Циљ је да из дана у дан напредујемо, и на колективном и на индивидуалном плану пред најважније дуеле који тек предстоје“.

        Дуел Црвене звезде Телеком и Албе биће одигран у четвртак увече, од 20.45 часова. Звезда је у прва четири кола Топ 16 фазе доживела исто толико пораза, па је јасно је да би само тријумфом задржала шансу да се нада борби за пласман међу најбољих осам у Европи.

        У продају је пуштен јако мали број карата за меч, јер је Звезда продала 4.300 сезонских и полусезонских карата.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари