Радоњић: Галата више није у проблемима...

СУДИЈЕ СУ СУЈЕТНИ ЉУДИ, ЗБОГ ТОГА ШТО ИХ НЕКО ПОГОДИ У ГЛАВУ

МОГУ ДА НАМ УЗМУ ТРИ БОДА, КАЖЕ ЧОВИЋ

Дејан Радоњић и Небојша Човић

        Утакмица између Црвене звезде и Галатасараја, проглашена као ретко која у Евролиги догађајем вискоког ризика, заказана је за петак (21.00) у „Комбанк арени“. Атмосфера у којој се дочекује београдски дуел српске и турске екипе, први после убиства Звездиног навијача Марка Ивковића у Истанбулу (21. новембра 2014.), спортска је како доликује великим и добрим домаћинима.

        Трагедију из Истанбула нико не жели да заборави, само је циљ да се она не понови. Дан пред окршај тренер Црвене звезде Дејан Радоњић прича о очекивањима свог тима и нада се добром амбијенту око терена:

        - Галатсарај више није у проблемима и у складу са тим су направили атлетски јак састав и имају велике амбиције. Играчи Галатсараја нису криви за оно што се десило и наш циљ је да победимо, каже Дејан Радоњић.

        Први човек Звезде Небојша Човић сматра да је клуб већ направио велики успех пласманом у ТОП 16.

        - Резултатски циљ у Евролиги смо остварили и не желим притисак победе, који нам неко намеће. Поводом ове утакмице све смо урадили да се она одигра у Београду после дешавања у Истанбулу. Уз разумевање наших државних органа смо то и обезбедили. Имали су поверење у нас. Ми смо по питању безбедности урадили све и биће појачане мере и у дворани и око Комбанк арене. Обавили смо разговор и са нашим навијачима и сложили се да Звезди не треба додатна штета са казнама. Водеће групе никада нису правиле проблеме због којих смо кажњавани, па и друге молим да не убацују ништа у терен. Молимо да се фер навија иако знамо да је ово Балкан. Молим да покажемо да можемо да навијамо спортски. И судије су сујетни људи, који због тога што их неко погоди у главу могу да нам узму три бода. Евролига прати све, а ми немамо амбиције да са својим утакмицама гостујемо у овом такмичењу, рекао је Небојша Човић.

        На питање да ли је превише причао о неспортским стварима Човић је рекао:

        - Превелика јесте, али не долази од моје маленкости него од медија. Једноставно ако кажем нешто што није адекватно немојте да објавите, прича Небојша Човић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари