Радоњић: Фаворити смо, али бићемо опрезни

КУП РАДИВОЈА КОРАЋА ЈЕ ТАКВО ТАКМИЧЕЊЕ ГДЕ СУ МОГУЋА ИЗНЕНАЂЕЊА

И ДА АУТСАЈДЕР ЕЛИМИНИШЕ ФАВОРИТА

Дејан Радоњић

        Црвена звезда браниће у Нишу трофеј Купа Радивоја Кораћа, који је освојила прошле године у Београду.

        Тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је да прихвата улогу фаворита и најавио да да екипа са највишим амбицијама одлази у Ниш.

        „Игре које смо пружали до сада, само један пораз у АБА лиги и пласман у Топ 16 фазу Евролиге сасвим природно нас стављају у улогу фаворита у Нишу и нормално је да желимо да наставимо са добрим партијама и у том такмичењу“, истакао је Радоњић на конференцији за новинаре у Београду.

        Он је рекао да ће Звезда бити опрезна у Нишу и да ће на највишем нивоу одиграти четвртфинални дуел против Константина у петак од 21 час.

        „Куп је такво такмичење где су могућа изненађења и да аутсајдер елиминише фаворита. Морамо озбиљно да приступимо мечу против Константина и мирно дочекамо полуфинале“.

        Радоњић се осврнуо и на могући дуел против Партизана у полуфиналу Купа у суботу.

        „Партизан има Павловића, играча са највећим рејтингом у АБА лиги и највећим искуством. Ту су Мачван, Тепић, Милосављевић, Мурић и низ младих играча који су дуго у систему и освајали много титула у каријери. Поред њих, ту су и остали тимови који имају амбиције у Купу, али верујем да ћемо након тог полуфинала наставити такмичење и сачекати противника у недељу“.

        Оно што брине стратега Звезде је неповољан здравствени билтен.

        „Вилијамс тренира по посебно програму, Дангубић се још увек опоравља, док је код Јовића евидентна пауза. Обранко Лазић је добио ударац на мечу против Цедевите. Упркос томе, одлазимо у Ниш да покушамо да одрадимо што бољи меч против Константина и спремни дочекамо дуел против Партизана. Најзадовољнији бих био када бисмо сви били здрави за тај дуел“.

ПРАЗНИК КОШАРКЕ

        Дејан Радоњић је рекао да после немилих сцена које су виђене на Купу у Крагујевцу пре две године, у Нишу очекује сасвим другу слику. „Волео бих да та четири дана буду празник кошарке, да се ужива и на терену види ко је бољи и да се честита победнику. Надам се да ће бити тако“.

 
РАСПОРЕД КУПА КОРАЋА
 
        ЧЕТВРТАК (19. фебруар)
        Металац - Вршац (17)
        Партизан - Војводина (21)
 
        ПЕТАК (20. фебруар)
        Мега Лекс - ФМП (17)
        Црвена звезда - Константин (21)
 

        Полуфинални мечеви играће се 21. фебруара у терминима од 18.30 и 21 сат, док је финална утакмица Купа Радивоја Кораћа заказана за недељу, 22. фебруар у 17 сати.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари