Раднички уместо Војводине у АБА лиги

ТИМ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ЈЕ ДОБИО РОК ДА ДО 9. ЈУЛА ДО 12 САТИ ИСПЛАТИ

150.000 ЕВРА, КОЈЕ НОВОСАЂАНИ НИСУ УПЛАТИЛИ ДО 5. ЈУЛА

         Челници Јадранске лиге у кошарци понудили су Радничком из Крагујевца „вајлд карту“ за учешће у овом такмичењу следеће сезоне, пошто новосадска Војводина није испунила услове.

         Новосађани су пласман у регионално такмичење изборили освајањем четвртог места у Суперлиги Србије прошле сезоне, али до 5. јула, када им је био одређен рок, нису платили потребних 150.000 евра за учешће.

         - С обзиром да је позивница, коју Војводина није искористила, намењена српском представнику за сезону 2013/14, она је у складу са одлуком на скупштини АБА Сидра и у складу са пропозицијама лиге понуђена следећој екипи на табели Суперлиге Србије, односно екипи Радничког из Крагујевца који је добио рок да до 9. јула до 12 сати испуни исте услове који су важили за Војводину и Широки - наводи се у саопштењу на сајту лиге.

         За разлику од Војводине клуб из Широког Бријега је уплатио потребних 150.000 евра за учешће.

         - Искрено жалимо што Војводина и поред продужења рока скупштине АБА Сидра овог пута није искористила шансу да наступи у лиги, али ми је охрабрујемо да настави са постизањем добрих резултата, са уверењем да ће веома брзо постати стабилан клуб у сваком смислу и да ће достојно репрезентовати Нови Сад - додаје се у саопштењу.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари