ПРВО ПА МУШКО: Ђорђевић у првом покушају довео српску кошарку до борбе за светску круну

СРБИЈА - ФРАНЦУСКА 90:85 (21:15, 25:17, 15:14, 29:39) – ТЕОДОСИЋ СА 24 КОША ОДГОВОРИО НА БАТУМОВИХ 35

ТАНЈУГ: Фантастични српски кошаркаши за

финале са светским првацима Американцима

         КОШАРКАШКА репрезентација Србије пласирала се у финале првенства света пошто је у полуфиналној утакмици савладала у Мадриду селекцију Француске са 90:85 (21:15, 25:17, 15:14, 29:39).

         Изабраници селектора Александра Ђорђевића пружили су још једну изванредну партију на овогодишњем Мундобаскету и заслужено славили против актуелних првака Европе.


         Вечерашњим успехом Србија је направила корак даље у односу на претходни шампионат 2010. у Турској, где је заустављена у полуфиналу од домаћина, а потом изгубила од Литваније у борби за бронзану медаљу.

         Фантастични српски кошаркаши у финалу у недељу играју против браниоца титуле, репрезентације САД, такође у Мадриду.

„ПОЛИТИКА“: Србију до финала

предводио сјајни Теодосић

         КАО против Грчке у осмини финала, те против Бразила у четвртфиналу, Србија је била доминантна и против Француске у полуфиналу.

         Осим 10:9 за Триколоре на старту меча, предност је све време била на страни српског тима, који је играо фантастично, предвођен првом звездом тима, сјајним Милошем Теодосићем.

БЛИЦ: Европски шампион у епској борби

на коленима - Србија за злато против САД!

         КО ТО жари и пали у далеком главном граду Шпаније? Ко су ти момци који су почистили све пред собом до финала Светског првенства? СРБИЈА! Српски кошаркаши елиминисали су селекцију Француске у полуфиналу Мундобаскета са 90:85 (21:15, 25:17, 15:14, 29:39) и са Американцима ће се борити за златну медаљу.

Србија – Француска 90:85 (21:15, 25:17, 15:14, 29:39)

         Дворана: „Мадрид арена”. Гледалаца: 15.000. Судије: Кристијано Марањо (Бразил), Алехандро Чити (Аргентина), Христос Христодулу (Грчка).

         СРБИЈА: Теодосић 24, Симоновић 2, Јовић, Богдановић 13, Бјелица 10, Марковић 11, Калинић 8, Бирчевић, Крстић 11, Радуљица 11, Катић, Штимац.
         ФРАНЦУСКА: Ертел 12, Батум 35, Диот 2, Ловерњ 4, Кауди, Џексон 3, Фурније 10, Пјетрус, Жобер 4, Дијао 13, Тили, Желабал 2.

„КУРИР”: Србијо, радуј се, савладана и 

Француска - за злато против Америке

           ФИИИНАААЛЕЕЕ! Кошаркаши Србије после велике драме савладали су Француску у полуфиналу Светског првенства и играће у финалу против Америке.

          Изабраници селектора Александра Ђорђевића пружили су још једну изванредну партију на овогодишњем Мундобаскету и заслужено славили против актуелних првака Европе.

„СПОРТСКИ ЖУРНАЛ”: Србија у финаслу СП:

Маестрални Орлови срушили и Французе!

          СРБИЈА је у финалу Светског првенства. Феноменалан меч у полуфиналу, велика борба, наш тим одличан три четвртине, Французи сјајни у последњој. На крају, после велике драме Орлови су славили и заказали борбу за злато са Америком! 

          Какав меч у Мадриду! Прелепа кошарка, борба два велика тима, сјајних играча, Теодосић, Бјелица, Крстић и Богдановић против Батума и саиграча. На крају, велики и заслужени тријумф Србије.

          Меч је решен у драматичној завршници. Нису хтели жилави Петлови да се олако предају, али Орлови су ипак уграбили плен и пласирали се у финале у коме их чека дуел са Америком.

          Србија има сигурно сребро на грудима, али у недељу немају шта да изгубе и бориће се свом снагом за злато.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари