Предраг Даниловић и званично на челу КСС!

ЂИЛАС ОД ПОЧАСНОГ ПРЕДСЕДНИКА БОРИСЛАВА СТАНКОВИЋА ДОБИО „ЗЛАТНУ ЗНАЧКУ“

Драган Ђилас и Предраг Даниловић

        Легендарни српски кошаркаш Предраг Даниловић изабран је у четвртак и званично за новог председника Кошаркашког савеза Србије.

        На изборној Скупштини у хотелу „М“ озваничено је оно што је било познато већ неко време јер је Даниловић био једини кандидат за место првог човека српске кошарке.

        Он ће на тој позицији заменити Драгана Ђиласа који одлази после изузетно успешних пет и по година.

        „Честитам Саши, надам се да ће наставити путем успеха“, рекао је одлазећи председник Ђилас који је од почасног председника Борислава Станковића добио „Златну значку“ КСС.

        Ђилас је постао председник 2011. године. У његовом мандату мушка репрезентација освојила је сребро на Светском првенству 2014. и на Олимпијским играма 2016, уз наступ у полуфиналу прошлогодишњег Еуробаскета, док је женска селекција 2015. постала првак Европе, а 2016. је освојила бронзу на Играма.

        „Веома сам поносан на све што је Ђилас урадио у Савезу и ако мој тим, моји сарадници и ја урадимо бар мало од онога што је он, бићу веома срећа и задовољан. Надам се да ћемо ствари које су добре пратити, а ако будемо могли неке ствари поправити. Неће бити лако, али даћемо све од себе. За све реалне савете и критике, моја врата ће му увек бити отворена. И изнад свега бих волео да те критике буде саопштене лицем у лице. Требаће ми сва ваша помоћ, свих сарадника, делегата у унутрашњости. Верујте ми да ми није ни мало свеједно“, рекао је Даниловић.

        На предлог Даниловића изабрана су и четири потпредседника - Ана Јоковић за женску кошарку, Игор Ракочевић за мушку, Бојан Радун за финансије и маркетинг, односно Душан Пројовић за такмичења.

Биографија:

        Даниловић је рођен 1970. у Сарајеву, где је почео каријеру у омладинској школи КК Босна, док је професионалац постао у Партизану 1988. Био је првак Европе са црно-белима 1991, а потом и са италијанским Виртусом из Болоње 1998.

        Играо је и у NBA за Мајами и Далас, док је са репрезентацијом Југославије четири пута освајао ЕП, а има и сребро са Олимпијских игара 1996. у Атланти.

        FIBA га је прогласила за најбољег играча Европе 1995. године.

        Од 200. до 2004. био је потпредседник КК Партизан, а од 2007. до 2015. и председник клуба. Од 2002. до 2010. био је у два мандата члан борда FIBA.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари