Пораз који охрабрује пред Цибону

КОШАРКАШИ ЗВЕЗДЕ ОЧЕКИВАНО ИЗГУБИЛИ ОД МАКАБИЈА 83:76

  • Упркос овом поразу, који је био очекиван и унапред уписан, око 4.000 навијача, колико их се окупило у Пиониру, могли су да буду задовољни издањем Црвене звезде, а пре свега борбеношћу. Са таквим приступом игри, црвено-бели би у наставку регионалног такмичења коначно могли да се консолидију и да са неколико победа крену ка горњем делу табеле

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У десетом колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Београду од Макабија резултатом 83:76 (25:17, 16:19, 25:23, 17:17) и са учинком од две победе и осам пораза налазе се на деоби последња три места са екипама Хелиоса и Златорога.

        Макаби је мање од 48 сати после пораза од Партизана поново заиграо у Пиониру и од почетка се видело да кошаркаши израелског првака играју са мало енергије и концентрације.

        Промашили су чак десет од 29 слободних бацања, у скоку су остварили минималну предност и тек повремено би везали неколико добрих минута игре.

        Црвена звезда је, с друге стране, у меч ушла веома храбро.

        После низа пораза, црвено-бели су могли да одиграју потпуно растерећено, јер су против једне од најбољих европских екипа били аутсаједери, и то су и урадили.

        Од првог до последњег минута изабраници Светислава Пешиæа пружали су снажан отпор неупоредиво квалитетнијем и искуснијем противнику и нису дозволили Макабију да "преломи" утакмицу.

        У финишу сусрета црвено-бели су успели да смање вођство гостију на само два поена (75:73) и то је био сигнал играчима Макабија да последња два минута одиграју максимално концентрисано и одговорно, па је изостала неизвесна заршница.

        Упркос овом поразу, који је био очекиван и унапред уписан, око 4.000 навијача, колико их се окупило у Пиониру, могли су да буду задовољни издањем Црвене звезде, а пре свега борбеношћу. Са таквим приступом игри, црвено-бели би у наставку регионалног такмичења коначно могли да се консолидију и да са неколико победа крену ка горњем делу табеле.

        У наредном колу, Црвена звезда ће у Загребу играти против Цибоне.

        Црвена звезда: Човић 3, Цветковић, Марковић, Илић 5, Лазић 10, Недовић 7, Лешић 9, Суботић 4, Николић, Милутиновић 15, Б. Поповић 6, П. Поповић 17.

        Макаби: Папалукас, Хендрикс 9, Смит 10, Блутентал, Елијаху 11, Пнини, Охајон 12, Шејер 6, Џејмс 4, Скорцанитис 19, Лангфорт 12.

        У осталим утакмицама десетог кола постигнути су следећи резултати: Златорог - Хемофарм 76:68, Хелиос - Раднички 90:98, Цедевита - Цибона 95:69, Олимпија - Широки 50:78.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари