Победе фаворита на старту

        ШАУЛАЈ, 31. август 2011. (ФоНет) - У првом колу шампионата Европе у кошарци, који је данас почео у Литванији, није било изненаðења и сви фаворити су забележили победе.

        У групу Б, у којој је репрезентација Србије савладала Италију, Немачка је без већих проблема победила Израел, а Француска је теже него што се очекивало стигла до бодова против Летоније.

        Најтежи посао имала је Хрватска, која се до последњег минута мучила против Финске. Минут пре краја Хрвати су имали предност од само једног поена, али су у завршници ипак успели да оправдају улогу фаворита.

        Најнеизвеснију утакицу на старту су одиграли Црна Гора и Македонија. Сусрет је одлучен после продужетка у којем су Црногорци били убедљиви и забележили очекивану победу.

Резултати првог кола:
А група: Шпанија - Пољска 83:78, Турска - Португалија

79:56, Литванија - Велика Британија 80:69.

Б група: Србија - Италија 80:68, Француска - Летонија

89:78, Немачка - Израел 91:64.

Ц група: Црна Гора - Македонија 70:65, Грчка - Босна и

Херцеговина 76:67, Хрватска - Финска 84:79.

Д група: Грузија - Белгија 81:59, Словенија - Бугарска

67:59, Русија - Украјина 73:64. (крај) ис 22:09

 

ИВКОВИЋ: ПОБЕДА КОЛЕКТИВА

        ШИАУЛАЈ, 31. август 2011. (ФоНет) - Најбољи кошаркаши Србије остварили су победу на старту шампионата Европе против Италије захваљујући колективној игри, али је било и доста грешака, оценио је селектор нашег тима Душан Ивковић.

        "Иако смо утакмицу почели са најискуснијом поставом, прву четвртину смо одиграли веома нервозно са страховито много грешака", рекао је Ивковић и додао да је за то можда и он крив, јер је оптеретио играче рекавши им да овај сусрет мора да се добије.

        Коментаришући преокрет који су у другој четвртини иницирали Милан Мачван и Стефан Марковић, који нису почели утакмицу, Ивковић је рекао да у нашем тиму не постоји подела на стартере и резерве.

        "То је институција преузета из НБА лиге, али не значи да тако мора да буде и код нас. Наши играчи са клупе су потпуно спремни и то су доказали данас, када смо у другој четвртини преокренули резултат", рекао је Ивковић.

        Према његовим речима, Миленко Тепић, Марковић и Мачван ни у ком случају нису играчи из сенке, јер увек имају минутажу коју су добили данас.

        "Управо то је снага нашег тима у односу на нечији индивидуални квалитет. Одиграли смо тимски, растрчали се и тек када смо почели да радимо на терену, заиграли смо нашу праву игру", рекао је Ивковић.

        Селектор је изнео и доста критика на игру нашег тима, а пре свега због исувише великих осцилација и повременог опуштања.

        Анализирајући нашег наредног противника, селекцију Летоније, Ивковић је рекао да се ради о изузетно талентованим играчима, који добро трче и боре се до краја.

        "Сигурно је само да ни то неће бити лака утакмјица, јер таквих на првенствима Европе нема", рекао је Ивковић.

        Један од најбољих у нашем тимну на данашњој утакмици Миленко Тепић рекао је да је најважнија победа на старту великог такмичења, а појединачне учинке сада не треба истицати.

        "Победили смо великог ривала и тријумф од 12 поена разлике није занемарљив, поготово ако се створи неки круг на крају прве или друге фазе шампионата. Одиграли смо врло добро већим делом сусрета. Било је и падова, али нисмо паничили, успели смо брзо да се консолидујемо и да узвратимо истом мером", рекао је Тепић.

        Мачван је одиграо једну од најбољих утакмица у репрезентативном дресу, али каже да је најбитније да је екипа одиграла колективно.

        "Данас смо одскочили Тепић, Теодосић и ја, сутра ће Марко Кешељ, Ненад Крстић и Паунић, прекосутра неко други. Шампионат је дуг и јасно је да ће сви играчи морати да дају максимум да бисмо стигли до зацртаног циља", рекао је Мачван.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари