Пешић: Звездо, не „пали“ се на Евролигу

НЕКАДАШЊИ ТРЕНЕР ЦРВЕНО-БЕЛИХ СМАТРА ДА ЈЕ ОСВАЈАЊЕ АБА ЛИГЕ

ВАЖНИЈЕ ОД УСПЕХА У ЕЛИТНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Светислав Пешић

        Црвена звезда Телеком се после три одиграна кола налази у горњем делу табеле Д групе и са правом се нада пласману у Топ 16 фазу Евролиге.

        Светислав Пешић, такође стратег евролигаша, Бајерна, за „Спортски журнал“ каже да би концентрација црвено-белих требало да буде примарно усмерена на регионалну лигу, где тренутно води са скором 6-0 (Пешић је 2008. стартовао са 5-0, сада је рекорд његовог тима оборен).

         „Звезда је добила две веома тешке утакмице код куће. То су велике победе, јер су остварене против директних конкурената за Топ 16. Али, Звезда не треба превише да се пали на Евролигу. Са спортског аспекта је много важније освојити АБА лигу. Све што узму преко тога је велики плус“, поручио је Пешић, који је на клупи црвено-белих седео два пута по годину дана.

        Код трофејног тренера у Бајерну тренутно играју тројица Срба. Душко Савановић је ветеран, Владимир Штимац носилац сребрне медаље са FIBA Светског купа, а Василије Мицић тек се бори за своје „место под сунцем“.

         „Васа је велики перфекциониста, што некад није добро, јер сам себи набија притисак у свакој ситуацији. Има подршку целог тима, расте из тренинга у тренинг и ради на оном што се од њега тражи“, рекао је Светислав Пешић.

         „Млади играчи су као трска. Брзо расту, али се брзо и ломе. Потребно је стрпљење, пре свега са његове стране. Он мора да ради и да буде свестан да се ништа не постиже преко ноћи, иако се у Србији тако размишља. Ми смо познати по томе да брзо проглашавамо таленте и да их исто тако брзо спуштамо“.

        Пешић је додао да је за Мицића „добро што је у добром систему, какав има Бајерн“.

         „То је клуб са врхунским захтевима, али другачијом врстом притиска у односу на Звезду или Партизан“.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари