Партизан изгубио од ЦСКА, али прошао у Топ 16

ПАРТИЗАН ЧЕКА ЈОШ 14 ЈАКИХ УТАКМИЦА У ЕВРОПИ,

ПОЧЕВ ОД 2. ЈАНУАРА, ПА СВЕ ДО 11. АПРИЛА

        У свлачионици црно-белих после меча са ЦСКА није било претераног радовања, иако је победом Фенербахчеа над Нантером осигуран пласман у Топ 16 фазу.

        Велика физичка и емотивна потрошња, у комбинацији са поразом (62:73), нису дозволили играчима да одмах „одлепе“ од среће као, на пример, после освајања титуле првака у јуну, иако је и сада испуњен велики циљ.

        „Одиграли смо добро ову фазу и мислим да смо стварно заслужили пролаз. Директне конкуренте смо победили много убедљивије него они нас, а и урадили смо практично немогуће, победивши Фенербахче у Истанбулу“, рекао је капитен Партизана Драган Милосављевић.

        Црно-бели су у пар наврата у другом полувремену били на ивици преласка у вођство, што би им можда дало додатну снагу да издрже до краја, али је пресудило то што су од 32. до 39. минута убацили само три поена.

        То су били кош и додатно слободно бацање Милосављевића за 59:63, на шта је одговорио Владимир Мицов, тројком из потпуно отворене позиције у десном углу терена.

        „Показали смо борбеност и карактер. Ниједног тренутка се нисмо предали, али ЦСКА спада међу најјаче екипе у Европи и вечерас је пружио максимум. Имамо доста „краћу” клупу од њих, под умором нам повремено пада и концентрација, али могу да честитам саиграчима на борби“.

        Партизан чека још 14 јаких утакмица у Европи, почев од 2. јануара, па све до 11. априла.

        „То ће нам много значити. Сви смо овде млади и жељни доказивања у Евролиги. Мислим да ћемо кроз наставак такмичења напредовати и као тим и као појединци“.

        Шта су циљеви, а шта лимити у групи са Реалом, Макабијем, ЦСКА, Галатасарајем, Жалгирисом, Бајерном... Даље иду четири најбоља тима.

        „Видећемо кад почне. Ако нам се отвори... Сигурно ћемо дати максимум на свакој утакмици“, не жели Милосављевић да прихвати улогу аутсајдера.

        „Група мора да буде тешка, али није немогуће ни да је прођемо. Значи нам што ћемо бити јачи за Тепића, са њим добијамо још једног квалитетног играча у ротацији спољне линије“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари