Оставка најуспешније српске селекторке у КСС

МАРИНА НА ИВИЦИ СУЗА: ОСТАВКУ САМ ПОДНЕЛА ЗБОГ ЕМОТИВНОГ

И ФИЗИЧКОГ ПРАЖЊЕЊА

Марина Маљковић

  • После много непроспаваних ноћи и доста размишљања сам донела тешку одлуку. Потребан је одмор - рекла је Марина. Трудићемо се да у најкраћем могућем року нађемо наследника - каже Предраг

        Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је данас да је поднела оставку због емотивног и физичког пражњења.

        - Након много непроспаваних ноћи и много размишљања, донела сам тешку одлуку да не будем више селекторка репрезентација Србије. Једини и основни разлог је неко и нормално емотивно и физичко пражњење потпуно. Не волим реч умор, јер је не дозвољавам ни својим кошаркашицама. Потребан је одмор - рекла је Маљковићева новинарима у Београду.

        Маљковићева је репрезентацију преузела у августу 2011. године. Са националним тимом освојила је златну медаљу на Европском првенству 2015, као и бронзану медаљу на Олимпијским играма 2016.

        - Извињавам вам се (новинарима) што се нисам јављала на телефон, ни одговарала на поруке. Одлуку коју сам донела сам саопштила једном једином човеку, а то је (председник КСС Предраг) Саша Даниловић. Из поштовања према њему и овој кући, одакле је све кренуло 2011. године, решила сам да дођем из Истанбула, да не радимо ово преко саопштења и преко папира.

        Селекторка је причала дрхтавим гласом на ивици суза. Она је захвалила свима у савезу, „од оперативаца и људи из сенке“ до функционера, као и свом стручном штабу и свим кошаркашицама са којима је радила.

        - Не само онима који су носили медаље око врата, већ свакој појединачној која је била и на једном једином тренингу. Једино што ми је жао што нећу моћи да сарађујем са човеком кога изузетно ценим, који је легенда наше кошарке. Не само као играч, већ као функционер.

        Она је нагласила да ово није њен одлазак из КСС, већ да ће се и даље ангажовати у домаћој кошарци.

        - То је, наравно, Покрет та женску кошарку, то је нешто што за мене није ништа мање вредно. Желим да резултати које смо остварили не буду само бљесак. Максимално ћу своју енергију усмерити да до краја 2017. године имамо у Покрету рецимо 1.000 девојчица, што би за нашу земљу био изузетан резултат - поручила је Марина Маљковић.

        Даниловић је казао да потпуно разуме разлоге Марине Маљковић.

        - Ово сигурно није лепа вест. Марина и ја смо сели пре неки дан и она ми је објаснила неке ствари. Ја то у потпуности разумем. Хвала јој на лепим речима. Она зна шта о њој мислим као о човеку на првом месту, па онда и као великом стручњаку. Хвала јој у име савеза. Нема ту неке велике приче. Жао ми је што нећемо сарађивати, али такав је професионални живот, све то иде у рок службе - рекао је Даниловић.

        Председник КСС казао је да ће се у „најкраћем року“ пронаћи нови селектор.

        - Што се тиче савеза, ми ћемо у што краћем року, заједно са сектором за женску кошарку учинити све што је могуће да нађемо особу која одговара нашој женској репрезентацији - закључио је Даниловић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари