„Орлови“ на окупу пред старт квалификација

СРБИЈА ПРВИ МЕЧ ИГРА У ПЕТАК (20.00) ПРОТИВ АУСТРИЈЕ, У ДВОРАНИ „АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЋ“

        Кошаркашка репрезентација Србије окупила се у Београду у уторак, пред прва два квалификациона меча за Светско првенство 2019. године у Кини.

        У хотелу „Краун Плаза“ нешто после поднева било је 13, од најављених 14 играча, које је дочекао помоћник селектора Јовица Антонић.

        Јавили су му се Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Миленко Тепић (Бриндизи), Алекса Раданов (ФМП), Алекса Аврамовић (Варезе), Иван Паунић (Тофаш), Вања Маринковић (Партизан), Марко Симоновић (Зенит), Милан Мачван (Бајерн), Сава Лешић (Отингер), Стефан Бирчевић (Истанбул), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс Кина) и Ђорђе Гагић (Јешилгирешун), док Дејан Тодоровић, крило Билбаа, стиже касније поподне.

        Последњи ће у Београд слетети селектор Александар Ђорђевић, али на време да са репрезентативцима одради први тренинг, у уторак у вечерњим сатима.

        Србија први меч у квалификацијама игра у петак (20.00) против Аустрије, у дворани „Александар Николић“, а у понедељак ће у исто време на истом месту дочекати селекцију Грузије.

        „Имамо 10 нових играча, многе од њих на организаторским позицијама и треба прво њих да уведемо у систем, да бисмо на утакмици колико-толико изгледали као тим и играли онако како желимо. Ово је нова ситуација за нас, али и остале репрезентације имају исти проблем. Пробаћемо да кроз ових неколико тренинга што више уведемо играче у наш начин игре“, рекао је Антонић новинарима.

        На ширем списку пред први „прозор“ квалификација нашла су се 24 играча, од којих деветорица треба да играју утакмице Евролиге у термину дуела са Аустријом и зато не могу да се ставе на располагање Ђорђевићу.

        Јовица Антонић рекао је да се КСС налази у сталној комуникацији са клубовима и да би током викенда „Орлови“ могли да постану јачи за неке играче из тог круга, у који спадају Василије Мицић (Жалгирис), Немања Недовић, Драган Милосављевић, Дејан Мусли (Уникаха), Бранко Лазић, Немања Дангубић, Никола Јовановић (Црвена звезда мтс), Никола Милутинов (Олимпијакос) и Марко Гудурић (Фенербахче).

        „Ових 14 играча сигурно имамо за две утакмице, а ускоро ћемо знати да ли ћемо за понедељак добити - а вероватно хоћемо - неке играче из Евролиге, тако да против Грузије наступимо у комплетнијем саставу“.

        Плејмејкер Бајерна Стефан Јовић отпао је због повреде руке, иако се у недељу вратио на терен за дерби Бундес лиге између Бајерна и Бамберга.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари