Организатори Евробаскета забранили шајкаче

ЗАБРАНА ИСТИЦАЊА НАЦИОНАЛНИХ СИМБОЛА СЕ НЕ ОДНОСИ НА СВЕ, СУДЕЋИ ПО СЛИКАМА СА ОСТАЛИХ УТАКМИЦА

Наши навијачи у „Синан Ердему

        Нашим навијачима у „Синан Ердем“ дому саопштено је да више неће моћи са шајкачама да бодре „Орлове“. „Одлучили смо да се вратимо“, рекао је један од наших навијача за „Новости“.

        Дворана „Синан Ердем“ у Истанбулу, осим када игра - тачније када је играла - Турска, готово да зврји празна.

        Колико осталих, мало је и навијача Србије на Евробаскету чија се завршница догађа у највећем турском граду, а неколицина њих долазила је на утакмице „Орлова“ са националним обележјима међу којима се истицала и шајкача.

        Међутим, одлуком организатора који је у току самог Европског првенства забранио истицање националних симбола (иако се то не односи на све, судећи по фоткама које стижу са осталих утакмица) квартет наших из Чачка могао је да задржи само - бркове.

        Момци који су узели годишње одморе како би бодрили драстично ослабљену репрезентацију Србије тврде да им је ова забрана тешко пала и да је не разумеју баш најбоље.

        „Одлучили смо да други део такмичења пратимо из Србије. Нашој репрезентацији желимо да нам донесе златну медаљу по коју смо дошли у Турску. Сматрамо да је боље да завршницу пратимо преко ТВ екрана, али са шајкачама на главама, јер сматрамо да оне доносе срећу нашим кошаркашима“, рекао је један од чланова групе „Алваџиница Солид“.

        „Наравно, шајкаче ће их дочекати на аеродрому“, надовезао се други у разговору са репортером „Вечерњих новости“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари