Обрадовићева Алба савладала шампиона NBA

СПАРСИ СУ СУПЕРИОРНИ У ОДНОСУ НА НАС И ДАЛЕКО ИСПРЕД У ПОЈЕДИНАЧНИМ ФИЗИЧКИМ СПОСОБНОСТИМА - РЕКАО ЈЕ СРПСКИ СТРАТЕГ

Саша Обрадовић

        Кошаркаши Албе савладали су у пријатељској утакмици у Берлину актуелног шампиона NBA лиге Сан Антонио са 94:93 поенима Џамала Меклина у последњој секунди веома узбудљивог и неизвесног меча.

        Српски стратег на клупи берлинског клуба Саша Обрадовић задовољно је после меча констатовао да је његов тим уписао историјску победу против Спарса.

        - Поносан сам на мој тим. Успели смо да остваримо једну од највећих победа једног европског тима против Американаца. Спарси су супериорни у односу на нас и далеко испред у појединачним физичким способностима. Они се познају веома добро, играју већ много сезона заједно. Заиста смо мислили да немамо шансе, али смо ипак успели да победимо у невероватном финишу - рекао је Обрадовић за званичан сајт Евролиге.

        Искусни стратег Сан Антонија Грег Попович с пуно речи хвале говорио је о Обрадовићу, траживши од новинара да појасне питање о непријатељском расположењу српског тренера током утакмице.

        - Био је врло пријатељски настројен, причали смо пре утакмице, он је сјајан момак. Шта хоћете да кажете тиме да није пријатељски расположен - питао је Попович и на констатацију да је Обрадовићу увек стало до победе кратко рекао:

        - Он је Србин, знам га... Већ после прве грешке на утакмици раширио је овако руке - додао је Попович гестикулирајући раширених руку.

        Није трофејни тренер много анализирао меч, истакавши да је Алба победила јер је била боља у две кључне ствари - шуту и борби.

        - Алба је играла боље од нас, погађала боље него ми, тренер Обрадовић ради сјајан посао, били су енергичнији, физички бољи. Ето, то су разлози њихове победе. У свакој утакмици коју играте морају да постоје два елемента: шут и жеља да се такмичи и победи. У обе категорије су били бољи и урадили бољи посао, ми нисмо имали такмичарског духа за игру. Били смо спори, троми, због нас самих, али и због њихове одбране, притиска, става, физичке снаге и менталне чврстине. Видело се да су силно желели да победе - рекао је Попович.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари