„Невешти” Бауман: Можда NBA пусти играче…

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР FIBA ЈОШ ЈЕДНОМ ПОТВРДИО ДА НЕМА ПРОМЕНЕ КУРСА У ОДНОСУ НА ЕВРОЛИГУ

Патрик Бауман

        Рат на релацији FIBA-Евролига ће, како ствари стоје, да се настави, а генерални секретар FIBA Патрик Бауман се нада да би могао да добије подршку из NBA лиге. Тачније, да би из најјаче лиге на свету могли свој календар да прилагоде „прозорима”.

        - NBA је затворена лига која живи у простору који одговара америчком спортском сценарију. Имамо одличне односе са њима још од краја осамдесетих година прошлог века. Они ће пуштати играче докле год је то ван њихове сезоне. Историју поштујем, мој претходних Бора Станковић је постигао тај договор са Дејвидом Штерном и NBA нас поштује. Данас, њихова развојна лига ослобађа играче. Када су амбиције у питању, ствари се мењају једино када почнете да губите на терену. Ако је кошарка глобална игре, а NBA жели да доминира глобално, ко зна, можда почну да размишљају о другачијем распореду - рекао је Бауман за портал „Ball in Europe”.

        Тиме је још једном потврдио да не планира да мења курс у односу на Евролигу.

        - Морамо да наставимо нашим путем и да оставимо могућност да репрезентације чешће играју. Не желимо да улазимо у клупске послове на начин који би исказао непоштовање или који би ускратио нешто клупској сезони, али су нам национални тимови потребни. Они утичу на већу навијачку базу. Први прозор је био изузетно успешан, чак и у Европи где постоје потешкоће у добијању играча. Срећом, има их много више, не само оних који играју Евролигу - поручио је Бауман.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари