Немања Бјелица: Радујем се сваком тренингу

НЕ МОГУ ДА КАЖЕМ ДА САМ ДОШАО У ФЕНЕР, А ДА СЕ НЕ НАДАМ НЕКОМ ТРОФЕЈУ, ИАКО ЈЕ ЈОШ РАНО ЗА ТУ ПРИЧУ

Немања Бјелица

         И кад побеђује, и кад се радује, остаје хладан као шприцер. Немања Бјелица је добио свој први велики дерби у Турској, и то лагано и убедљиво. Његов Фенербахче је разбио Анадолу Ефес - 84:65, а наш репрезентативац је уписао у статистику поред свог имена десет поена, 11 скокова и четири асистенције. Цифре за респект, нема шта! Уз то, сигнализирају да ће Немања бити један од носилаца игре истанбулског великана, од кога се ове сезоне, због тренерског мага Жељка Обрадовића, очекују чуда.

         - Шта да кажем, осим да је дерби са Анадолу Ефес био веома тежак. Добро је што смо победили пред нашим навијачима, што смо им приуштили радост - прича Бјелица. - Пред утакмицу смо са навијачима прославили први трофеј који смо недавно освојили у сезони, тај Суперкуп баш против Галатасараја, само што је тада било неупоредиво неизвесније и на крају смо славили са 64:62.

         Бјелица у маниру искусног психолога, подвлачи да успех у турском дербију треба што пре заборавити.

         - Победа је лепа, али се од ње не живи, већ мораш да их ствараш у континуитету. Већ у петак нас очекује следећа утакмица против Барселоне у Евролиги, затим следи првенствени дуел са Бешикташем, па нам у елитном европском такмичењу долази ЦСКА... Признаћете да имамо паклен распоред, тако да морамо да будемо фокусирани током целог месеца, јер нам је овај период сигурно један од битнијих у сезони. Екипа је нова, још се уигравамо, тако да немамо времена за славље и опуштање, јер још нисмо ништа урадили. Тек треба да играмо и да се боримо...

НАВИЈАЧИ УВЕК УЗ НАС

         Фенербахче је познат као клуб који у Турској има највише присталица, које се броје у десетинама милиона. Каква је атмосфера на утакмицама Фенербахчеа?

         - Навијачи долазе у великом броју, дворана је увек пуна. Стварно воле спорт и доста су нам посвећени. Надам се да ће интересовање бити још веће кад крену јаче европске утакмице, каква је ова предстојећа против Каталонаца - објашњава Бјелица.

         Шта рећи о дербију А групе, у вашој дворани против Барселоне?

         - Биће то врло битна утакмица, како за нас, тако и за Каталонце. Против Барсе је увек тешко. Морамо да се добро концентришемо и спремимо, јер је та, као и све утакмице које долазе, веома важна за мој тим.

         Тешко је прецизно одредити реалне амбиције Фенербахче Улкера у Евролиги, али је Обрадовић на клупи гарант високих домета.

         - Не могу да кажем да сам дошао у Фенер, а да се не надам неком трофеју, иако је још рано за ту причу. Жељко је најтрофејнији човек у Евролиги и изабрао сам да радим са њим да бих освајао пехаре. Један сам већ узео, тај Суперкуп, тако да ми је добро кренуло - уз осмех ће бивши првотимац Црвене звезде и шпанског Каха лаборала.

         Пар речи и о сарадњи са првим тренерским именом Старог континента:

         - У ове две-три прве утакмице Жељко ми је баш пружао доста подршке. Има поверења у мене и то ми много значи. Верујте ми да једва чекам да одем на тренинг, јер је стварно невероватно радити са таквим човеком од кога у свакој секунди можеш много да научиш. Сигуран сам да нисам погрешио што сам на његов позив дошао у Фенербахче - закључује наш репрезентативац Немања Бјелица.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари