Недовић и Калинић не иду на Еуробаскет…

НАША ЈЕ ДУЖНОСТ ДА СЕ БОРИМО, ПОБИЈЕМО ЗА МЕДАЉУ И ТО ЋЕМО УРАДИТИ, ПОРУЧИО ЈЕ ЂОРЂЕВИЋ

Александар Ђорђевић

  • Селектор Александар Ђорђевић саопштио је списак од 12 играча који ће бранити боје Србије на Европском првенству. Од 14 играча који су конкурисали за место у тиму, пут Турске неће кренути Немања Недовић и Никола Калинић

        Александар Ђорђевић је преломио. На Европско првенство неће путовати Никола Калинић и Немања Недовић.

        Ђорђевић: Два играча који неће бити са нама су Немања Недовић, који још није ушао у тренинг и Никола Калинић, због упале нерва.

        „Никола је јутрос направио последњу контролу, магнетну резонанцу која је показала да постоји та упала нерва, док је Немања већ неко време ван тренинга и одлучили смо да њих двојица не могу да нам помогну“, прво је саопштио селектор.

        Србију ће, дакле, у Турској представљати: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Бранко Лазић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Милан Мачван, Владимир Штимац, Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.

        Селектор је саопштио после тренинга који је његов тим одрадио у хали Ранко Жеравица на Новом Београду да су повреде „скројиле“ списак „Орлова“, али да, без обзира на све Србија на Европско првенство путује са великим амбицијама, а то је медаља.

        „Путујемо на првенство као јака целина и група која ће тражити своју шансу. Водим 12 играча који желе и могу да играју. Наша је дужност да се, без обзира на екипу, боримо, побијемо за медаљу и то ћемо урадити“, поручио је Ђорђевић.

        Кошаркашка репрезентација Србије учествоваће на Европском првенству у Турској од 31. августа, а ривали у групној фази биће јој Велика Британија, Русија, Летонија, Турска и Белгија.

        „Све утакмице на првенству су тешке. Морамо добро да уђемо на турнир у ове две, три утакмице. Не постоји мање важна, поготово у групи. Све екипе на првенство долазе с максималним амбицијама. На нама је да гледамо свој пут, свој тањир и да гледамо да остваримо наше циљеве“, навео је Ђорђевић.

        Током припрема започетих 20. јула селектор Александар Ђорђевић имао је великих проблема са повредама, почев од одустајања Немање Бјелице због опоравка од операције левог стопала, преко отказа Николе Јокића због одлуке да овог лета ради на себи, па до принудних „отпадања“ редом повређених Марка Симоновића (повреда шаке), Мирослава Радуљице (упала колена) и Милоша Теодосића (хронична повреда листа).

        Репрезентација путује у Турску у среду ујутро.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари