Нагетс не желе да Јокић игра за Србију на ЕП

ДЕТРОИТ ЈЕ САГЛАСАН ДА МАРЈАНОВИЋ БУДЕ УЗ „ОРЛОВЕ“,

НАРАВНО АКО ГА СЕЛЕКТОР ПОЗОВЕ

Дирк Новицки и Никола Јокић

  • Николина жеља није спорна, али Нагетси желе да остане у Америци и ради на себи. Пре повратка у Србију ће разговарати са њима, покушаће да добије „зелено светло“ - рекао је његов менаџер Миодраг Ражнатовић

        Под упитником за предстојећи Евробаскет је Немања Бјелица због операције и периода рехабилитације који га чека, а како ствари стоје Србија би могла да остане и без Николе Јокића. Један од најбољих младих играча у NBA лиги би могао да пропусти поменуто такмичење, јер Денвер жели да остане у Америци и ради на себи како би се припремио за следећу сезону.

        Агент српског центра Миодраг Ражнатовић наглашава да Николина жеља није доведена у питање, али да има других фактора.

        - Генерално, одговор на то питање није познат тренутно. Идеја је била да игра, али се доста ствари променило током сезоне. Од „обичног“ играча је постао заштитно лице франшизе, има много већу улогу и одговорност и они желе да лето проведе на другачији начин. Познато је да се сезона Денвера пре неколико дана завршила, а Никола ће пре повратка у Србију обавити разговоре са њима и покушати да добије „зелено светло“ да се придружи репрезентацији. Мислим да је само ово лето спорно и да следећих пет или десет неће бити, одговор ћемо знати после разговора са представницима Нагетса - рекао је Ражнатовић у гостовању на телевизији „Пинк“.

        Познати агент је истакао да Нагетси желе да Никола поправи неке ствари у игри тако што ће радити на себи.

        - Он је постао најважнији играч тима и они сматрају да мора да поправи неке ствари како би наредне сезоне увео екипу у плеј-оф. Под тим пре свега мислим на физичку спрему, јер то не би могао да уради ако би се одазвао позиву у национални тим. Наглашавам да Јокић има велику жељу, али ћемо убрзо сазнати шта ће се догодити - поручио је Ражнатовић.

        Евробаскет ће бити одржан од 31. августа до 17. септембра, а Србија ће играти у групи Д у Истанбулу против селекција Русије, Летоније, Велике Британије, Белгије и Турске. Остаје да се види на кога ће Александар Ђорђевић моћи да рачуна...

МАРЈАНОВИЋ ИМА ЖЕЉУ

        Осврнуо се Ражнатовић и на игре Бобана Марјановића и евентуални позив за репрезентацију.

        - Он је био жртва неке NBA политике где они на почетку сезоне одреде колико ће ко да игра и било је предвиђено да не игра ове, већ следеће сезоне. На сваком тренингу је „демолирао“ противнике и било је очигледно да је бољи, али се тренер држао претходног договора. Када су испали из плеј-офа, дали су му шансу, одиграо је феноменално и тренер је признао да се огрешио о њега. Играће сигурно следеће сезоне. За разлику од прошле, ове године нема такве проблеме, једва чека да се прикључи репрезентацији, Детроит је са тиме сагласан, наравно ако га селектор позове - казао је Ражнатовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари