Мута Николић и званично тренер Партизана

МОЈА ИДЕЈА ЈЕ ДА ВРАТИМО ПАРТИЗАН НАЧИНУ РАДА ИЗ '96 И '97 ГОДИНЕ КАДА САМ БИО ТРЕНЕР

Мирослав Мута Николић на утакмици Партизана 6. фебруара 1997. године

        Прослављени кошаркашки стручњак данас је потписао трогодишњи уговор са црно-белима.

        „Мислим да ћемо имати добру сарадњу и да ће око Партизана бити добра атмосфера. Моја идеја је да вратимо Партизан начину рада из '96 и '97 године када сам био тренер, да потписујемо мале уговоре, негде где је реалност с обзиром на тешку ситуацију. Надам се да ћемо довести пар младих играча који ће потписати уговоре на 3, 4 године и да ћемо опет бити најталентованија екипа у земљи као некад што смо били“, рекао је Николић, објављено је на сајту Партизана.

        Он је позвао навијаче на стрпљење:

        „Жеља нам је да кроз сезону, две створимо два, три репрезентативца наше земље и да растемо. Такав концепт захтева да стрпљење свих, и нас у клубу и навијача“.

        Пре повратка у редове Партизана, Николић је радио у КК Динамик, а пре тога је са успехом радио у крагујевачком Радничком, КК Будућност из Подгорице са којом је освојио две титуле првака СРЈ, Хемофарму, Црвеној звезди, Војводини, БФЦ-у из Беочина, Аполону и Автодору.

        Николић је био члан стручног штаба репрезентације Србије на многим такмичењима. Радећи са селекторима Жељком Обрадовићем и Сашом Ђорђевићем, Мирослав Николић је био део генерација које су освојиле сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију 2016. и Атланти 1996, затим титуле првака Света 1998, првака Европе 1997. као и сребра на Светском првенству 2014.

СТРУЧНИ ШТАБ

        Први асистент тренера Николића биће Никола Марковић, а нови чланови стручног штаба биће и Аца Матовић и кондициони тренер Адам Петровић. Припреме црно-белих почеће 7. августа и претежно ће бити у Београду.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари