Мута: Да изборимо АБА, макар је и не играли

КК ДИНАМИК ПРИРЕДИО ПРАЗНИЧНИ КОКТЕЛ И ПРОМОВИСАО КАЛЕНДАР ЗА 2017. ГОДИНУ

Мирослав Николић Мута

        Кошаркашки клуб Динамик за мање од две године постојања се јасно профилисао на спортској мапи Србије, као амбициозан колектив, са одличном инфраструктуром у сопственом власништву и запаженим резултатима у свим узрастима.

        Симбол Динамика је култни тренер Мирослав Николић, асистент Александра Ђорђевића у репрезентацији Србије, а раније шеф струке свих значајних српских клубова.

        Потпомогнут младим сарадником Николом Марковићем, популарни Мута одвео је Динамик до пласмана на финални турнир Купа Радивоја Кораћа 2017, а екипа уз то дели прво место на табели КЛС и на најбољем је путу да се на пролеће такмичи у Суперлиги Србије.

        „Приоритет клуба су резултати, али и стварање нових нада, будућих репрезентативаца. Циљ сениорског тима је пласман у Суперлигу, да бисмо одмерили снаге са најјачима, а јуниори су нам тренутно први у првенству Србије и са њима желимо за коју годину да уђемо и у АБА лигу“, рекао је председник Динамика Велибор Јојић на новогодишњем и божићном коктелу, организованом у клупској дворани на Дорћолу.

        Он је додао да се клуб поноси „изузетно стручним кадром“ и да Динамик жели да уради нешто добро за српску кошарку, а онда и за општину Стари град и Београд.

        За разлику од председника, Мута Николић обећава борбу за излазак на Јадран већ ове сезоне.

        „Хоћемо да се у Суперлиги представимо као нова екипа и нови клуб, а моја лична жеља је да одмах изборимо пласман у АБА лигу. Ако после не буде новца и других услова, не морамо да је играмо, али то ће већ бити питање за председника“.

        Николић је као стратешке смернице Динамика издвојио рад са младима, од чијих каснијих обештећења ће се финансирати клуб и улагања у нове таленте, а први тим види као полигон за доказивање момака од 18 и више година.

        „Динамик служи да ти момци на преласку из јуниора у сениоре имају где да играју, да не морају да иду у Мађарску, Румунију и не знам где још. Већ сада имамо добре младе играче, који ће тек показати свој таленат“, обећао је Мирослав Николић.

ПРАВЕ НОВОГ ТЕА

        Мута Николић најавио је да ће акценат у млађим категоријама Динамика ставити на стварање плејмејкера (већ годинама дефицитарна позиција у српској кошарци), који ће у националном тиму моћи да наследе Милоша Теодосића и Стефана Марковића.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари