Миловановић: Ово није крај ове генерације

МОЖДА ЈЕ ДОБРО ШТО НЕЋЕМО ИГРАТИ НА СП ДА БИ СЕ ЦЕЛА РЕГЕНЕРИСАЛА ЗА ЕП 2019

Јелена Миловановић са саиграчицама

        „Не желим да тражим било какав алиби ни за шта. Једино стручни штаб и нас 12 девојака, односно 16 које су биле на целим припремама, знају кроз шта смо прошле. Знају како смо дошли овде, са 12 играчица које су колико-толико здраве, али које су биле спремне да оставе срце на терену. Ја знам да смо оставиле срце на терену од првог до последњег минута сваке утакмице“, рекла је Јелена Миловановић, преноси Кошаркаши савез Србије.

        Женска кошаркашка репрезентација Србије неће бранити златну медаљу на Европском првенству, пошто није успела да се пласира у четвртфинале. Изабранице Стевана Караџића су у баражу поражене од Летоније са 70:75.

        „Хтеле смо да обрадујемо нацију, која је веровала да ћемо проћи даље. И ја сам, као капитен, веровала. Али, у каквом смо стању били... Можда смо могли мало више, али мислим да је ово наш тренутни максимум“, рекла је Миловановићева.

        Србија је поразом остала без шансе да се пласира на Светско првенство које се наредне године игра у Шпанији.

        „Можда је ово и добро, можда је добро што нећемо играти на Светском првенству да би се цела екипа регенерисала и спремно дочекала наредно првенство Европе 2019. када ћемо пробати да се изборимо за Олимпијске игре“, рекла је Миловановићева.

        Она је истакла да је поносна на све девојке.

        „Нећу да дозволим да било ко лоше прича, иако знам како ће бити када се вратимо у Србију. Има толико људи који су нам били подршка све ово време и желим да захвалим свима који су били уз нас. Надам се да никог нисмо разочарале. Верујте, дале смо све од себе. Морам да захвалим и људима који су дошли у Праг да нас бодре јер без њих не бисмо дошле ни до ове утакмице. Ми смо дан раније оставиле срце на терену против Словеније и мислим да смо сада биле мало преморене“, рекла је она.

        Миловановићева је навела да не жели да нико „дигне руке“ од женске кошаркашке репрезентације.

        „Ово није крај ове генерације. Ја не одустајем од ове генерације и не желим да било ко одустане. Била сам у сениорској репрезентацији од своје 17 године, пролазила сам кроз свашта... А девојке које сада имам част да водим су нешто најлепше што имамо. Ја сам поносна на њих. Не желим да нико дигне руке од нас, јер имаћемо ми и следеће лето, скупићемо се опет и опет ћемо радити. И надам се да ћемо се добро припремити за ту 2019, јер сматрам да можемо да наставимо наше успехе“, рекла је она.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари