Милосављевић: Можемо да победимо Звезду

У НИШУ СМО ИГРАЛИ ВЕОМА ЛОШЕ, ШТО ЈЕ БИЛО ОЧИГЛЕДНО,

А СКОРО ЦЕЛУ УТАКМИЦУ СМО БИЛИ БЛИЗУ

Драган Милосављевић

        Свако питање о завршеном дербију носи причу о наредном. Анализа претходног меча са Црвеном звездом Телеком посматра се у контексту дуела који ће се тек водити у недељу. Грешка из Чаира исправља се како би у Пиониру било боље.

        Партизан није освојио Куп, али је за будућност црно-белих (у сваком смислу) много важније шта је изгубљено полуфинале наговестило.

        Да ли Звезда може да се победи у недељу 1. марта. Ако не тада, онда ће вероватно морати да се победи три пута у полуфиналу АБА лиге.

        Да ли је то изводљиво? На крају крајева, да ли било шта може да се наговести на основу виђеног на Купу?

        Драган Милосављевић покушава да понуди одговоре. Момак који је после полуфинала рекао „моја је кривица највећа“. Капитен је прво објаснио ту изражену самокритику после меча са Звездом.

        - Од почетка нисам добро ушао у меч. Нисам играо са довољно енергије и концентрације у одбрани, а у нападу сам правио превише грешака, доста и промашивао. Моја је кривица највећа у смислу да сам баш ја тај који би екипи требало да даје чврстину и енергију у одбрани, а то нисам урадио - прича Милосављевић.

        Црвена звезда Телеком је била фаворит, Партизан је јурио пехар из другог плана. Логично је да црвено-бели буду под већим притиском. Једно промашено слободно бацање Звезде, чак 14 Партизана, говоре другачије.

        - Код нас је била присутна велика нервоза, од првог минута се то осећало. Нисмо могли да погодимо пенале, у игри није постојала течност, тако да нисмо приказали ништа од онога што смо се договорили.

        Још мало смо се задржали на слободним бацањима које је Милосављевић објаснио једном речју:

        - Нервоза! Видело се да је Звезда ушла у меч много боље, агресивније, борбеније, играла је своју игру. Пустили смо ривала да трчи контре, а ту је веома моћан. Разиграли су се лаким поенима, а ми нисмо имали два таква коша.

        И поред свега, Партизан је био у игри до самог краја - пресекли смо питањем критику капитена.

        - Цео меч смо били близу, дошли смо и на три разлике, тада имали четири напада за изједначење. У тим тренуцима нисмо имали ни срећу.

        Околним путем дошли смо до суштине - да ли је Куп показао да Партизан, уз мало више концентрације, може да победи Звезду, или су црвено-бели ипак неприкосновени у земљи и региону.

        - Верујем да можемо да их савладамо. У Нишу смо играли веома лоше, што је било очигледно, а скоро целу утакмицу смо били близу, мало нам је недостајало. Овако лошу игру не можемо да поновимо. Јасно је да морамо да коригујемо грешке и да пре свега уђемо без глупе и непотребне нервозе. Онда ће и све остало доћи на своје место. Не сме да се дешава да нам се напад своди на индивидуална решења, као у Купу, где смо покушавали један на један, срљали... Нисмо имали два-три додавања у току напада. Утакмицу смо завршили са пет асистенција!

        Увек је тешко када се изгуби од највећег ривала. Ипак, сјајни бек смирено коментарише:

        - Куп је прошао, немамо ни времена да жалимо за њим. Очекује нас важна утакмица у недељу, против истог противника. Тешко је добити једну екипу два пута заредом, а ми знамо где смо грешили. Више је био проблем наша лоша, него Звездина добра игра. До полуфинала ништа није наговештавало да ћемо бити слаби, подизали смо форму, везали десет победа, а онда доживели кикс. Проблем је био у нашим главама. Нисмо били спремни за велики меч, а Звезда је ове сезоне имала много више таквих утакмица са јаким ривалима. Ту се стиче искуство и сада они боље знају да се понашају у тако важним утакмицама. Наредни меч је за нас изузетно битан.

        Уколико Партизан победи црвено-беле, постоји реална шанса да се београдски ривали не сретну у полуфиналу АБА лиге. О томе многи пишу и причају, али не и играчи.

        - Не размишљамо о противнику у плеј-офу, већ како да се пласирамо тамо. Ако успемо, биће тешко против било које екипе. Пробаћемо да будемо што боље пласирани, волели бисмо да дођемо чак и до предности домаћег терена, што би могло да буде пресудно.

У СВЛАЧИОНИЦИ ИСТО ШТО И НА КОНФЕРЕНЦИЈИ

        После пораза, у свлачионици Партизана капитени обично имају шта да кажу екипи.

        - Рекао сам им исто што и на конференцији. Сви смо правили грешке, сви смо били пренервозни, али да је највећи део кривице мој, да нисам обавио свој посао - преноси нам Милосављевић.

        Сигурни смо да је мишљење саиграча било другачије, да су то и рекли омиљеном међу њима.

СВЕ У ГРАНИЦАМА СПОРТА

        Окршај љутих ривала у Нишу је одисао фер-плејем. Код неких мање, код других више, али целокупно на високом нивоу спортског понашања. Милосављевић је био један од оних који је показивао како дерби може да се игра са максимумом борбености и пристојности.

        - Увек би требало да буде спортски амбијент. Биће и било је јачих контаката у жељи за победом, биће грубље игре и прљавих фаулова, али је и то саставни део игре. Чак и у мање важним утакмицама, камоли у онима за трофеј. Битно је само да нема инцидената и да се сви понашају у границама спорта - каже добри 25-годишњи Крушевљанин.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари