Милојевић: Добра одбрана кључна за тријумф

ТРЕНЕР МЕГА ЛЕКСА СЕ ПОСЛЕ ПРВОГ ТРИЈУМФА У ЕВРО ТАКМИЧЕЊИМА НАДА ПОБЕДНИЧКОЈ СЕРИЈИ

Дејан Милојевић после тријумфа против Цибоне

  • Ова утакмица је била веома важна за нас, јер смо били у серији пораза. Управо из тог разлога мој тим је био под великим притиском да добије овај меч - рекао је млади стратег

        Кошаркаши Мега Лекса су ношени публиком дошли до прве победе у европском такмичењу у историји клуба. После резултатског преокрета и узбудљиве завршнице млади тим Дејана Милојевића у другом колу FIBA Лиге шампиона савладао је у Сремској Митровици загребачку Цибону резултатом 81:79.

        Један од јунака победе је био и Костја Мушиди који је одиграо своју најбољу партију ове сезоне са 19 постигнутих поена и неколико сјајних одбрана током меча.

        - Нисмо добро почели утакмицу. У првој четвртини нисмо имали енергије. Међутим, у другој смо играли знатно боље. Успели смо да се у наставку вратимо у егал и били смо свесни да ако агресивност буде на потребном нивоу и ако будемо играли са довољно енергије, можемо да победимо. Јарамаз је имао неколико фантастичних потеза у последњој деоници, играли смо знатно снажније у одбрани и мислим да смо вечерас више заслужили победу.

        Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић се захвалио публици на подршци током меча.

        - Ова утакмица је била веома важна за нас, јер смо били у серији пораза. Управо из тог разлога мој тим је био под великим притиском да добије овај меч. У првој четвртини нисмо играли добро, али од друге деонице смо играли одбрану на потребном нивоу, онако како овај тим може и треба да игра. Последица наше тако добре одбране је и податак да у преостала три квартала Цибона није постизала више од 20 поена. То је свакако био кључ нашег тријумфа. Из тако добре одбране постигли смо лаке поене, подигли ниво самопоуздања и мислим да смо заслужено победили. Надам се да ће ово бити почетак наше победничке серије, а посебно бих волео да се захвалим публици која нам је много помогла.

        Тренер Цибоне Дамир Мулаомеровић је истакао да је победа Меге заслужена.

        - Пре свега честитао бих екипи Мега Лекса на заслуженој победи. И ми смо имали наше шансе за победу, имали смо отворен последњи шут за тријумф и са тим бисмо могли бити задовољни. Међутим, оно са чим не можемо бити задовољни је судијска тројка која по мом мишљењу није била на потребном нивоу. Али, то све нема везе са победом Мега Лекса која чиста и заслужена. Они су борили на начин на који то увек раде, били су срећнији тим и ја им честитам на томе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари