Месина: Не желим да прођемо као Јувентус…

МОРАМО ДА ОДИГРАМО НАЈБОЉЕ ШТО МОЖЕМО, А ОНИ ДА БУДУ МАЊЕ ДОБРИ НЕГО ШТО МОГУ ДА БУДУ

Еторе Месина

        Селектор Италије Еторе Месина упозорио је да његов тим не сме да се упушта у надигравање са Србијом.

        Искусни стручњак је упоредио овај дуел са окршајем Јувентуса (Италија) и Реал Мадрида (Србија) у финалу Лиге шампиона ове године.

        Реал је победио са 4:1.

        „Ако мислимо да можемо да играмо с њима лицем у лице, ризикујемо да прођемо баш као Бјанконери у финалу Лиге шампиона“, рекао је Месина.

        „Не желим да прођемо као Јувентус. Ушли су у утакмицу пуни самопоуздања, уверени да ће им њихов начин размишљања бити довољан да се носе са Реалом. Наша позиција је следећа - ми морамо да одиграмо најбоље што можемо, а они да буду мање добри него што могу да буду“, додао је селектор Италије.

        Месина сматра да је Србија фаворит упркос изостанку неколико носилаца игре, између осталих Милоша Теодосића.

        „Имају двојицу играча Богдановића и Марјановића који су способни да поремете равнотежу. Морамо добро да крећемо лопту, да тражимо простор и праву позицију. Неће бити лако“, каже Месина.

        Оба тима су имала доста времена за одмор уочи дуела, Србија два, а Италија чак три дана.

        „Чекање је постало све теже. Нестрпљив сам да видим шта можемо да урадимо. Биће ово утакмица које ћемо се сећати са задовољством што смо учествовали у њој“, закључио је трофејни стручњак.

        Србија и Италија играју последњи четвртфинални меч у среду од 20:30. У том тренутку већ ће знати ко их чека у полуфиналу - Русија или Грчка.

        Први полуфинални пар чине Шпанија и Словенија.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари