Марјановић MVP првог кола Евролиге

У БОРБИ ЗА НАЈКОРИСНИЈЕГ ИГРАЧА  ЈЕ ПОБЕДИО ТОМАСА ЕРТЕЛА ИЗ ЛАБОРАЛ КУЧЕ, КОЈИ ЈЕ У ПОБЕДИ НАД НЕПТУНАСОМ ИМАО ИНДЕКС 28

       Бобан Марјановић на мечу против Галатасараја

        Кошаркаш Црвене звезде Бобан Боби Марјановић понео је титулу најкориснијег играча првог кола Евролиге захваљујући одличној партији против Галатасараја.

        Марјановић је био јунак тријумфа „црвено-белих“ у пуној „Комбанк арени“  (76:68) са 22 поена и десет скокова, односно индексом корисности 30.

        Центар Звезде је погодио 11 од 14 шутева, такође је имао и две блокаде, а и два фаула су направљена на њему.

        У борби за најкориснијег играча елитног такмичења у првом колу Марјановић је победио Томаса Ертела из Лаборал Куче, који је у победи над Нептунасом са 88:69 имао индекс 28. Француски кошаркаш је имао „дабл-дабл“ учинак, са 13 поена и десет скокова.

        Између Марјановића и Ертела нашао се Марди Колинс из Турова, али он није био у конкуренцији за најкориснијег играча због пораза од Панатинаикоса са 84:77. Колинс је био најбољи у свом тиму у том поразу са 23 поена, девет скокова, пет асистенција и једном украденом лоптом.

        Анте Томић из Барселоне имао је индекс 27 у првом колу, а четворица су имала по 25 - Теренс Кинзи из Нижњег Новгорода, кошаркаш ЦСКА Саша Каун, Џереми Парго из Макабија и Нихад Ђедовић, који брани боје Бајерна.

        Најбољи стрелац првог кола Евролиге био је Колинс са 23 поена против Панатинаикоса. Девин Смит из Макабија и кошаркаш Лиможа Адријен Мерман имали су по 12 поена на истој утакмици, коју је добио шампион Европе са 92:76.

        Ертел био је једини играч који је имао двоцифрени број асистенција - десет против Нептунаса. Јевгениј Бабурин је имао пет украдених лопти у победи Нижњег Новгорода над Динамом из Сасарија са 88:86, док су Томић и Арт Пакахуски имали по три блокаде.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари