Маринине девојке - српске хероине из блата

РАСУТЕ ПО ЕВРОПСКИМ КЛУБОВИМА СКРОМНОГ РЕЈТИНГА ОКУПИЋЕ СЕ ПОНОВО ДОГОДИНЕ У ЧЕШКОЈ

Кошаркашице Србије

  • Започеле смо сан у Будимпешти који се, ево, наставља у Рију. Успеле смо да испишемо још једну страницу историје, рекла је Тамара Радочај када се бронза сместила око врата

        ЧУДО није најприкладнија реч за бронзану олимпијску медаљу српских кошаркашица. Популарне „краљице“ у Рио су стигле са европском круном, аутоматски и са легитимном амбицијом за поход на одличје.

        Чудо је оно што су постигле на прошлогодишњем Евробаскету у Мађарској, на који су стигле патика блатњавих од дугог таворења на дну женске кошарке. У међувремену, надахнуте ратничким менталитетом селекторке Марине Маљковић, отресле су блато са ђонова и постале део светске елите, не као елитне играчице већ као елитни тим.

        - Започеле смо сан у Будимпешти који се, ево, наставља у Рију - не жели да се пробуди Тамара Радочај. - Пресрећна сам, веома ми је драго што смо после оне полуфиналне утакмице са Шпанијом успеле да се вратимо и покажемо то јединство и борбеност, које нас красе већ дуги низ година. Успеле смо да испишемо још једну страницу историје освајањем бронзане олимпијске медаље. Сад су нам свима емоције помешане...

        У осврту на тријумф над Францускињама у борби за успон на победничко постоље, Тамара у први план ставља чињеницу да су зауставиле скок игру ривалки. Кључ заправо лежи у томе што су „краљице“ стекле способност да зауставе сопствено понирање током утакмица и направе психолошки скок. Та одлика раздваја учеснике и освајаче.

        - Знале смо да гинемо у одбрани, да гинемо једна за другу и то је оно што је дало резултат. Ето, погодило се да нисмо могле да играмо у финалу против Сједињених Америчких Држава, него за бронзу опет против Француске. Показале смо да смо феноменалне. Желим нашим навијачима да се захвалим што су све ове године били уз нас и што су нам давали ветар у леђа, веровали у ову репрезентацију. Волимо их и видимо се ускоро. Надам се да ћемо прославити овај успех са осталим спортистима у Београду.

        Девојке претежно расуте по европским клубовима скромног рејтинга окупиће се поново следеће године на Евробаскету у Чешкој, где ће бранити титулу. Сада заслужују одмор и једно чудесно добро славље.

ПЕЈЏ: ОСЕЋАМО ЉУБАВ НАВИЈАЧА

        Наша Американка Данијел Пејџ била је једна од основних компоненти у изливању бронзане олимпијске медаље.

        - Ово је невероватно! Не могу да опишем колико сам поносна што сам део овог тима. Наше девојке су се храбро бориле и драго ми је што сам и ја учествовала у свему овом. Свим навијачима Србије бих се захвалила на подршци, ово не бисмо успели да урадимо без њихове помоћи. Волимо наше навијаче у Србији и осећамо њихову љубав - емотивна је популарна Даца.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари