Марина Маљковић кандидат за награду МОК

ОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЈЕ ОКО 500 ДЕВОЈЧИЦА ПОЧЕЛО ДА ТРЕНИРА КРОЗ ЊЕН „ПОКРЕТ ЗА ЖЕНСКУ КОШАРКУ“

Марина Маљковић

        Олимпијски комитет Србије номиновао је Марину Маљковић, селектора женске кошаркашке репрезентације, за трофеј „Жене и спорт“, који додељује Међународни олимпијски комитет.

        У кандидатури се, поред осталог, наводи да Маљковић последњих година постиже одличне резултате са својим тимовима, а у исто време води непрофитну организацију, са циљем да девојчицама понуди бесплатне кошаркашке тренинге.

        „За кратко време Марина је постала узор и прави промотер јачања улоге жена у спорту. Својом посвећеношћу и достигнућима, она инспирише девојчице и жене да буду више укључене у спорт и да прате своје снове“.

        Маљковић је са најбољим српским кошаркашицама освојила златну медаљу на Европском првенству 2015. и бронзану на Олимпијским играма у Рију овог лета.

        Од прошле године је око 500 девојчица почело да тренира кроз њен „Покрет за женску кошарку“.

        „Почаствована сам што сам одабрана да будем номинована за признање МОК, међу толико сјајних жена које имамо у спорту“, поручила је Марина Маљковић.

        „На мени је да наставим да се борим да женска кошарка у Србији добије адекватне услове да се развија, да кошарка и спорт генерално буду доступни сваком детету, да код њих стварамо здраве навике, а оним најталентованијим створимо најбоље могуће услове за развој, како би сјајни резултати које правимо имали континуитет“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари