Маљковић: Национални тим први пут на СП

КАО КОНАЧНИ ЦИЉ ОВОГ ТИМА ЗАЦРТАЛА ПЛАСМАН

НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У РИО ДЕ ЖАНЕИРУ 2016. ГОДИНЕ

        Марина Маљковић

        Селектор српских кошаркашица Марина Маљковић поручила је да ће екипа дати све од себе на предстојећем шампионату света у Турској и као коначни циљ овог тима зацртала пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

        Она је у интервјуу Танјугу посебно нагласила чињеницу да ће национални тим први пут под именом Србија играти на планетарном такмичењу.

        - Не волимо поређење са 2002. годином када смо у Нанкингу играли као Југославија и инсистирамо на томе да Србија први пут иде на Светско првенство. Осећамо да пишемо историју, свесни смо да је ово посебан тренутак и да ћемо све од себе да што боље прођемо у Турској - рекла је Маљковићева Танјугу.

        Маљковићева је као главни циљ ове генерације истакла Европско првенство 2015. године и пласман на Олимпијске игре у Рију де Жанеиру.

        - Не волим кад се забораве квалификације, које смо брзо и успешно пребродиле. То је пројекат који је почео пре три године и наставља се на Европском првенству Мађарској и Румунији следеће године, где нам је основни циљ да се пласирамо на Олимпијске игре у Рију - објаснила је Маљковићева.

        Србија се налази у изузетно тешкој групи Д, заједно са светским и олимпијским прваком репрезентацијом САД, трећим тимом Азије Кином и двоструким шампионом Африке Анголом.

        - Добро смо се спремили, знамо све противнике, због тога смо ишли на јаке турнире како бисмо упознали и осетили ривале са којима ћемо играти на првенству света. Надам се да смо сазрели и да нећемо поновити грешке са ЕП у Француској, иако ће бити много тешко. Најбоље нам је то показао Мозамбик, као представник афричке кошарке. Сви у хали били су у шоку због њихове чвртсине у одбрани и физичких предиспозиција. Оне су мање талентоване и технички обучене, али једноставно бију - рекла је Маљковићева.

        Маљковићева је додала да њене изабранице немају шта да изгубе у другом колу против репрезентације САД, које је назвала „кошаркашким ванземаљцима” у женској конкуренцији.

        - Тај меч биће добра реклама за нас, са једне стране мала Србија, а са друге Америка. Ко зна када ћемо поново имати прилику да играмо против њих. Када буде била та утакмица људи у земљи требало би да се питају шта гледају у том тренутку на телевизији. Желимо да уживамо у том мечу, одиграмо без комплекса и поносно, против најбољих на свету. Многи питају колико је та разлика, ако не иста, можда чак и већа у односу на мушку кошарку - закључила је Маљковићева.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари