Макаби - Партизан 88:67, повреда Милосављевића

ИЗГУБЉЕНЕ ЛОПТЕ, СЛАБА ОРГАНИЗАЦИЈА, ПОЧЕТНИЧКЕ ГРЕШКЕ

У НАЛЕТИМА, ОЧАЈАН ШУТ, ЛОША КОМУНИКАЦИЈА…

Драган Милосављевић

         Мало мање од 12 минута поклапања помрачења црно-белог талента са једне и експлозије Макабијеве моћи са друге стране, било је довољно да Партизан доживи тежак пораз у Тел Авиву.

         Све пре и после серије од 37:10 (!?) било је на нивоу који се очекивао од српског шампиона. Али, стоји чињеница да је то било мучно вече за Парни ваљак на обали Медитерана.

         Талентовани, инспирисани и чудесни Партизан од пре недељу дана, пао је у сенку немоћног, деконцентрисаног и веома бледог Партизана који се представио у првом полувремену публици у Нокија арени.

         Та екипа се на паркету појавила у осмом минуту и до полувремена оставила, за нас, јачи утисак од прилично импресивног Макабија.

         Изгубљене лопте, слаба организација, почетничке грешке у налетима, очајан шут, лоша комуникација…

         Ако их је гледао неко из ЦСКА вероватно није могао да верује шта види, шта се дешава са екипом која је пре само седам дана одушевила Европу тријумфом над Московљанима.

         Богдановић није био играч кога гледамо ове сезоне, потпуно је неутралисан одбраном Израелаца, тако да није ни преузимао иницијативу колико је морао.

         При том, у игру је ушао тек у седмом минуту. Милосављевић, Кинзи и Ловерњ су такође били ван ритма, као, уосталом и сви њихови саиграчи. Али, од овог квартета ипак највише зависи.

         Осим лошег, заиста лошег напада, није ни одбрана изгледала онако како би морала када је игра црно-бела чета. Рајс се шетао, Тајус неретко био сам, долазило је до неспоразума у преузимањима…

         Укратко - 47:19 после 20 минута игре!?

         Онда је, како то обично бива са екипама које раде на понос и карактер, Парни ваљак упалио моторе. Појавио се онај препознатљиви Богдановић, погађао је у серијама уз фаулове, наставио и низ мечева у којима је убацио тројку. Ловерњ је везао два шута ван линије 6,75, Милосављевић један.

         Заостатак је за пет минута пао са шокантног на убедљив (55:36), али Партизан није успевао да добру одбрану крунише до краја, у чему је највише учествовао атрактивни Тајус офанзивним скоковима.

         Наравно, налет црно-белих није могао да буде силан као Макабијев, посебно не после повреде капитена Милосављевића. И нарочито не када су у одбрани частили ривале додатним слободним бацањима. Ако ништа, трећи период је српски шампион добио седам разлике.

         У истом ритму се играло до краја. Онако како су навијачи Партизана прижељкивали да ће се играти цела утакмица - равноправно. Богдановић је нападао, остали припомагали. Али, сваки најмањи пропуст у одбрани пре свих би Рајс кажњавао, тако да пораз није могао да буде ублажен, али црно-бели нису допуштали ни да расте.

         Увек се кретало око разлике направљене од осмог до 20. минута, од резултата 10:9 до 47:19!? Кобне разлике.

ПОВРЕДА МИЛОСАВЉЕВИЋА

 

         У петом минуту Драган Милосављевић се повредио и морао је да се одгега до клупе. Ипак, капитен се вратио и деловало је да је нови шок у црно-белом табору избегнут. Међутим, у 26. минуту, при покушају да закуца, Милосављевић је незгодно доскочио, па је морао да буде изнет са паркета. Меч је одгледао са завијеним коленом.

         Макаби - Партизан 88:67 (20:11, 27:8, 21:28, 20:20)

         Тел Авив - Дворана: Нокиа Арена. Гледалаца: 11060. Судије. Конде, Нуран и Хиерезело.

         МАКАБИ: Рајс 15, Џејмс 5, Смит 8, Хикмен 8, Инглес 8, Тајус 16. Пнини 6, Охајон 8, Блу 8, Алтит, Ландсберг 4, Скорцанитис 2.

         ПАРТИЗАН: Тепић 4, Ловерњ 11, Дало 2, Милутинов 4, Милосављевић 7, Богдановић 17, Гагић, Мусли 5, Шалић, Андрић, Кинзи 17, Безбрадица.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари