Мачван: Злато на СП 2019 - круна генерације!

ИМАМО СЈАЈНУ ХЕМИЈУ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ, ДИВНО ЈЕ ПРОВОДИТИ ВРЕМЕ СА ИГРАЧИМА, ТРЕНЕРИМА…

  • Репрезентативац Србије сматра да су „Орлови“ после освајања четири сребра последњих година стекли велико искуство и да би наредни Мундобаскет требало да буде такмичење на коме ће заблистати у пуном сјају

        Милан Мачван биће један од играча који ће са Србијом започети квалификације за Светско првенство 2019. године у новембру на дуелима против Аустрије и Грузије.

        Са Србијом је увек био деверуша, а никада млада. Окитио се медаљама на великим такмичењима, али само сребрним - на Европском првенству 2009. и 2017, а затим и на Олимпијским играма прошле године у Рио де Жанеиру. У витрини још увек нема најсјајније одличје.

        „Надамо се да ћемо у наредних неколико година коначно освојити златну медаљу. То би требало да буде круна наше генерације. Некако нисмо имали среће од када смо 2009. године постали чланови сениорског тима. Освојили смо медаље, али четири сребрне“, изјавио је за сајт FIBA Мачван, који није наступао на Светском првенству у Шпанији 2014. године.

        Недостаје му у колекцији злато, као и медаља са светских шампионата, па ће Мундобаскет у Кини кроз две године бити добра прилика да споји то на најбољи начин.

        „Играћемо на највећој светски сцени у Кини 2019. Имаћемо сви око 30 година, богато искуство и надам се да ћемо сви играти за репрезентацију, укључујући и играче из NBA лиге и да ћемо имати најјачи могући тим“, истакао је кошаркаш Бајерна.

        Он је рекао да се увек радује наступу за национални тим.

        „Биће опет лепо играти за репрезентацију. Ростери су мало измешани, али ми морамо да радимо свој посао и велика је част играти за своју земљу. Морамо да изборимо пласман на Мундобаскет“, навео је Мачван уочи првих мечева који долазе - 24. новембра против Аустрије и три дана касније против Грузије у Београду.

        „Увек је лепо видети позната лица, пријатеље. Имамо сјајну хемију у репрезентацији, тако је заиста дивно проводити време са играчима, тренерима, медицинским тимом. То је нешто чему се увек радујем и сви остали. То је стварно задовољство“, навео је Мачван, један од 24 играча које је селектор Александар Ђорђевић уврстио на списак за прва два кола квалификација за Мундобаскет.

О ИЗГУБЉЕНОМ ФИНАЛУ

        Милан Мачван осврнуо се и на учинак на последњем великом такмичењу - сребрну медаљу освојену на Европском шампионату у септембру. Србија је изгубила финале од Словеније. „Нисам задовољан јер смо изгубили финале. Знам да наше амбиције нису биле исте када смо стигли на шампионат, али на крају нико ко игра у финалу не воли да изгуби. Желели смо да освојимо то злато, али у животу мораш да живим са неким губицима и да учиш из њих. У будућности морамо бити још бољи. То је било још једно финале за нас у којем смо стекли ново искуство да покушамо да у наредних неколико година освојимо злато“, рекао је Мачван.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари