Лука Митровић: Сами отварамо врата топ 8!

ЗВЕЗДИН КАПИТЕН ПРЕД МЕЧ СА БАМБЕРГОМ: НЕЋЕМО ДА СЕ ТРЕСЕМО

И ГЛЕДАМО РЕЗУЛТАТЕ ДРУГИХ

Лука Митровић

        ДВЕ озбиљне повреде колена успориле су преображај Луке Митровића из перспективног у једног од најбољих играча у Европи на позицији крилног центра. Дуго је капитен Црвене звезде током ове сезоне покушавао да пронађе себе и напокон је изашао из тог вртлога у којем се, како каже за „Новости“, нашао и својом кривицом.

        - Сада се осећам много боље. Није било добро на почетку сезоне када сам улазио у нервозу, правио себи контраефекат. Сада сам смиренији, користим шансу коју добијем и трудим се да помогнем саиграчима. Увек су у првом плану победе.

        Многи су приметили чудну механику шута, радите ли то свесно или несвесно?

        - Повреде и дуго одсуство утицали су на све. Ван тренинга сте шест-седам месеци, не држите лопту у рукама, изгуби се рутина, самопоуздање падне. Не секирам се много, трудим се да радим неке ствари у којима сам бољи и могу да користе екипи. Са самопоуздањем ће доћи и шут. Игра ван система била би штетна за екипу, свако ради оно што најбоље зна.

        Како гледате на време проведено у црвено-белом дресу, а ово вам је већ пета сезона у Звезди?

        - Брзо је прошло. Две повреде су ме, нажалост, одвојиле од паркета на дужи временски период. Долазак у клуб који волиш и гледаш од малих ногу је остварење сна, играш пред сјајним навијачима, постао сам капитен од треће сезоне. Имам овде све што ми треба, нисам уопште размишљао о иностранству. Имао сам све већу улогу како су године пролазиле, бележимо добре резултате, освојио сам осам трофеја, а био сам ту и када није све било сјајно и бајно. Осећам се добро што сам био део успона једног од највећих клубова на овим просторима.

        Која је тајна овог тима, који бележи боље резултате од оног из претходне сезоне?

        - Тада смо имали Милера и Цирбеса, који су нас носили и у АБА лиги и у Евролиги, бележили сјајне бројке. Ове сезоне немамо такве играче, сви смо се подредили екипи. Тимска игра је прва асоцијација када се помене Звезда. Дуго смо заједно. Са Лазићем сам пет година, са Симоновићем три-четири, са Џенкинсом три, Јовићем, Дангубићем... То је можда најбољи одговор на то како успевамо да побеђујемо без много тренинга и са мало одмора.

        Победа у предстојећем мечу са Бамбергом значајно би вас приближила пласману у топ 8 фазу. Размишљате ли о томе?

        - Наравно да размишљамо о четвртфиналу, не треба то крити. Дошли смо у ситуацију да смо у доброј позицији, држимо све у својим рукама и не зависимо од других тимова. Имамо до краја лакше ривале него што су Фенер или ЦСКА. Квалитетни су, али уз нашу добру игру очекујем победе. Тријумфима ћемо отворити врата четвртфинала без тога да се тресемо и гледамо друге резултате. Најбитније је да мечеве пред нашим навијачима одиграмо на високом нивоу. О калкулацијама, укрштањима и позицији на табели стварно не размишљамо.

        Размишљате ли о томе да бисте пласманом у топ 8 себи приредили додатне напоре?

        - Радујемо се тим напорима. Стижу нам најбитнији мечеви, плеј-оф АБА лиге, завршница Евролиге... У тим утакмицама треба да крунишемо све што смо до сада урадили, нико се неће сећати победа у новембру и децембру ако будемо неуспешни у априлу.

        Да ли је гарант успеха та фамилијарна атмосфера у тиму?

        - Да не буде патетично, али стварно се осећамо као фамилија. Проводимо више времена заједно него са својим породицама. Осетило би се да је лоша атмосфера, никоме не би било лепо. Видите момке који су срећни, на сваком тренингу све пршти. Отуд и овако добри резултати.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари