Лисац: Став Звезде се коси са ставом осталих!

ДИРЕКТОР АБА ЛИГЕ КАЖЕ ДА ГА ЧУДИ ПРЕДЛОГ ЗВЕЗДЕ, АЛИ ЈЕ ОПТИМИСТА ДА ЋЕ НА КРАЈУ ДОЋИ ДО ДОГОВОРА

Роман Лисац

        Генерални директор АБА лиге Роман Лисац рекао је да га је изненадио предлог Црвене звезде да такмичење у потпуности буде у власништву клубова...

        Али, поручио је да је оптимиста да ће на крају доћи до договора.

        Руководство и девет представника клубова АБА лиге су на састанку у Љубљани једногласно усвојили нацрт према којем ће 80 одсто власничких и управљачких права прећи клубовима, али је тај предлог одбила Црвена звезда, иако је претходно на састанку у Београду све било утанчено.

        „Пре самог састанка са менаџментом лиге клубови су одржали свој састанак са жељом да сами изнесу понуду и кључне ствари на којима би био базиран нови Друштвени уговор предузеца АБА Сидро д.о.о“, рекао је Лисац за Спортску централу у Бијељини, где се налази на фудбалском Турниру пријатељства.

        „Желели су да буду сами иза затворених врата, да се отворено говоре о свему како не би могло да се каже да неко на њих врши притисак. Клубови су се договорили и руководству предложили нову структуру АБА лиге која подразумева 80 одсто власништва и управљацких права за клубове и 20 одсто за приватна лица“.

        Он је нагласио да је проблем став руководства Црвене звезде, који захтева да се физичка лица избаце.

        „Став Црвене звезде коси се са ставом свих осталих клубова, што су они јасно и показали. Уосталом, клубови су пред састанак у Љубљани добили предлог Црвене звезде, разматрали су га и одлуцили да га одбију. Мислим да ће се на крају све решити за добробит кошарке јер је Звезда ипак шампион АБА лиге и требало би да буде наша перјаница у Евролиги, али и да у АБА лиги води умерену и коректну политику. На крају, надам се да це и Звезда увидети шта је у општем интересу свих клубова у региону“, навео је Лисац.

        Лисац је објаснио да нова организација предвиђа Надзорни одбор АБА лиге са представницима четири клуба и једним приватним лицем.

        „Та четири клуба се одређују по табели, односно четири најбоља клуба из четири државе из претходне сезоне. Предвиђено је да председник буде представник шампиона из претходне сезоне, односно у овом случају Црвене звезде. За мене је овај нови став црвено-белих био велико изненадење. Српски клубови су у АБА лиги десет пута били прваци, мислим да то није добра атмосфера према другим клубовима, јер се они питају да ли уопште могу нешто да ураде, да ли могу они некада да победе“, закључио је Лисац.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари