La Gazzetta dello Sport: Тео најбољи у Европи!

ОДВЕО ЦСКА ДО ЕВРОПСКОГ ТРОФЕЈА, А ШЛАГ НА ТОРТИ - ОЛИМПИЈСКА СРЕБРНА МЕДАЉА СА „ОРЛОВИМА“

Милош Теодосић

  • Плејмејкер ЦСКА постао је први играч после 16 година који је освојио овај трофеј, а не игра у NBA лиги. Претходни лауреат који није наступао у Америци био је Грегор Фућка 2000. године

        Капитен Србије Милош Теодосић изабран је за најбољег играча Европе за 2016. годину у престижном избору италијанске Газете дело спорт (La Gazzetta dello Sport).

        - У прошлој години Милош је додао једини придев који му је недостајао у каријери: победнички! Скинуо је са себе патину губитника и одвео ЦСКА до европског трофеја и крунисао своју генијалност. Шлаг на торти су биле Олимпијске игре и сребрна медаља освојена у финалу против САД. Он је прави феномен, толики да му је на крају Дурент рекао „видимо се у NBA“ - пише у објашњењу Газете дело спорт.

        Плејмејкер ЦСКА постао је први играч после 16 година који је освојио овај трофеј, а не игра у NBA лиги. Претходни лауреат који није наступао у Америци био је Грегор Фућка 2000. године.

        Ово признање додељује се од 1979. године, а добијали су га између осталих и Дражен Далипагић, Драган Кићановић, Дражен Петровић, Тони Кукоч, Предраг Стојаковић, Дирк Новицки, Арвидас Сабонис, Пау Гасол...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари